Infofinanciar > Lumea la zi > Arabia Saudită își propune emisii nete zero până în 2060. Se face o nouă investiție
Lumea la zi

Arabia Saudită își propune emisii nete zero până în 2060. Se face o nouă investiție

Arabia Saudita petrol Sursa foto dreamstime
Sursa foto: dreamstime.com

Revenirea Arabiei Saudite asupra planurilor sale de extindere a capacității de producție de petrol s-a datorat tranziției energetice, a declarat ministrul saudit al energiei. El a mai adăugat că regatul are o capacitate de rezervă suficientă pentru a atenua piața petrolului.

Guvernul saudit a ordonat pe 30 ianuarie companiei petroliere de stat Aramco să își oprească planul de extindere a producției de petrol. Și să țintească o capacitate maximă de producție susținută de 12 milioane de barili pe zi (bpd). Cu 1 milion de bpd sub ținta anunțată în 2020 și care urma să fie atinsă în 2027.

„Cred că am amânat această investiție pur și simplu pentru că… Suntem în tranziție„, a declarat prințul Abdulaziz bin Salman la conferința IPTC privind tehnologia petrolieră de la Dharan. El a mai adăugat și că Aramco are alte investiții de făcut. Asta în domenii precum petrolul, gazele, petrochimia și energiile regenerabile.

Arabia Saudită a declarat că își propune să ajungă la emisii nete zero până în 2060. Iar Aramco vizează emisii nete zero din propriile operațiuni până în 2050. Prințul Abdulaziz a declarat că regatul are o „rezervă uriașă” de capacitate de rezervă de petrol în cazul unor întreruperi majore ale aprovizionării globale cauzate de conflicte sau dezastre naturale, informează reuters.com