Infofinanciar > Info > APIA simplifică accesul la fonduri pentru fermierii din sectorul zootehnic
Info

APIA simplifică accesul la fonduri pentru fermierii din sectorul zootehnic

APIA simplifică accesul la fonduri pentru fermierii din sectorul zootehnic
Sursa foto: cancan.ro

Românii care gestionează gospodării și ferme proprii primesc vești îmbucurătoare. Începând de miercuri, 3 aprilie, o anumită categorie de fermieri din sectorul zootehnic beneficiază de un proces mai eficient și mai simplificat pentru accesarea fondurilor necesare pentru activitățile curente. Acest lucru a fost anunțat într-un comunicat transmis marți de către APIA.

,,Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că începând din data de 3 aprilie 2024, APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii DR 06 – Bunăstarea animalelor – pachetul

a) porcine sau pachetul

b) păsări, care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și nebancare ce au încheiat convenții pentru anul de angajament 2024.

Astfel, potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2024. Pentru DR 06 – Bunăstarea animale, precum și valoarea de 85% din suma solicitată în cererea de plată aferentă anului de angajament 2024”, se arată în comunicatul citat, conform dailybusiness.ro.