Infofinanciar > Lumea la zi > Apare cel mai așteptat update al celei mai utilizate aplicații! Utilizatorii WhatsApp vor putea să editeze mesajele după trimitere
Lumea la zi

Apare cel mai așteptat update al celei mai utilizate aplicații! Utilizatorii WhatsApp vor putea să editeze mesajele după trimitere

whatsapp, Sursă foto: dreamstime
Sursă foto: dreamstime

WhatsApp a acordat utilizatorilor una dintre cele mai așteptate funcții ale sale – posibilitatea de a edita mesajele. „Pentru momentele în care faceți o greșeală sau pur și simplu vă răzgândiți, puteți acum să vă editați mesajele trimise pe WhatsApp”, a anunțat luni, într-o postare pe blog, aplicația de mesagerie deținută de Meta Platforms Inc. 

Odată cu lansarea acestei funcții la nivel global în următoarele săptămâni, expeditorii vor putea să își modifice mesajele în termen de 15 minute de la apăsarea butonului de trimitere. 

Funcția poate fi accesată prin apăsarea lungă a mesajului și alegerea „edit” din meniul derulant. Mesajul modificat va purta eticheta „editat”, fără a afișa istoricul modificărilor. 

Cum va afecta acest update funcționalitatea aplicației 

Aplicații concurente precum Telegram și Signal permit deja utilizatorilor să editeze mesaje, în timp ce site-ul de microblogging Twitter a oferit anul trecut posibilitatea de a edita tweet-uri pentru anumiți utilizatori. 

Funcția de editare a fost introdusă de platforma de socializare Facebook în urmă cu aproape un deceniu. 

În acea perioadă, Facebook a dezvăluit că mai mult de jumătate dintre utilizatorii săi accesau site-ul de pe telefoanele mobile, care sunt mai predispuse la erori de tastare. 

Pe Facebook, actualizările care sunt modificate sunt marcate ca fiind editate. De asemenea, utilizatorii au la dispoziție un istoric al modificărilor. 

Anul trecut, Twitter, platforma de socializare a lui Elon Musk, a declarat că oferă abonaților săi plătitori posibilitatea de a-și edita tweet-urile. 

Tweeturile pot fi editate de câteva ori în cele 30 de minute de la postare. 

„Tweeting-ul se va simți mai accesibil și mai puțin stresant”, a declarat Twitter într-o postare pe blog la acea vreme. 

„Ar trebui să puteți participa la conversație într-un mod care are sens pentru dumneavoastră și vom continua să lucrăm la modalități care să vă facă să vă simțiți fără efort pentru a face exact acest lucru”, a adăugat platforma. 

WhatsApp și alte aplicații de mesagerie se opun „supravegherii” 

În plus, WhatsApp, Signal și alte servicii de mesagerie au cerut guvernului să regândească proiectul de lege privind siguranța online (OSB). 

Acestea sunt îngrijorate de faptul că proiectul de lege ar putea submina criptarea end-to-end – ceea ce înseamnă că mesajul poate fi citit doar în aplicația expeditorului și a destinatarului și nicăieri altundeva. 

Miniștrii doresc ca autoritatea de reglementare să poată cere platformelor să monitorizeze utilizatorii, pentru a depista imaginile cu abuzuri asupra copiilor. Guvernul spune că este posibil să existe atât intimitate, cât și siguranță pentru copii. 

„Susținem o criptare puternică”, a declarat un oficial guvernamental, „dar acest lucru nu poate veni cu prețul siguranței publice. 

Companiile din domeniul tehnologiei au datoria morală de a se asigura că nu se orbește și nu orbește forțele de ordine față de nivelurile fără precedent de abuz sexual asupra copiilor pe platformele lor, potrivit Reuters.

Proiectul de lege privind siguranța online nu reprezintă în niciun caz o interzicere a criptării de la un capăt la altul și nici nu va impune serviciilor să slăbească criptarea”. 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.