Infofinanciar > Lumea la zi > Apărarea ucraineană, sub apăsarea cizmei rusești
Lumea la zi

Apărarea ucraineană, sub apăsarea cizmei rusești

Rusia Ucraina razboi (sursă foto: POLITICO)
Foto: facebook.com

Tacticile ofensive rusești presează din ce în ce mai mult apărarea ucraineană, atâta timp cât persistă întârzierile în asistența de securitate occidentală.

Forțele ruse se bazează pe efective numeroase și pe superioritatea în domeniul munițiilor. Forțele ruse își extind utilizarea aviației tactice, a dronelor și a sistemelor de război electronic în Ucraina, în timp ce barajele rusești de artilerie depășesc focul de artilerie ucrainean cu un raport de până la 10 la 1.

Rusia este capabilă să genereze efective egale cu pierderile de personal. Și este foarte probabil ca Moscova să pregătească o nouă mobilizare pentru a stabili o rezervă strategică puternică. Rusia a reluat și loviturile aeriene împotriva Ucrainei cu aviația cu rază lungă de acțiune.

Deși a pierdut aproximativ 9.000 de vehicule blindate, Moscova poate duce războiul în Ucraina timp de mai mulți ani. În 2023, peste 1.200 de tancuri noi, din depozite au fost livrate de industria rusească de apărare. Plus 2.400 de vehicule de luptă de infanterie și vehicule blindate de transport trupe.

Cu toate că Moscova a suferit pierderi importante, nici Kremlinul, nici forțele armate rusești, nu par să dea semne de epuizare. Mai mult, autoritățile ruse conduse de Vladimir Putin par mai încrezătoare ca niciodată în victoria împotriva Ucrainei.