Infofinanciar > Info > Anunțul premierului Nicolae Ciucă! România a beneficiat în primele 10 luni ale anului de 11,3 miliarde de euro
Info

Anunțul premierului Nicolae Ciucă! România a beneficiat în primele 10 luni ale anului de 11,3 miliarde de euro

Ciucă, Sursă foto: caleaeuropeana.ro
Sursă foto: caleaeuropeana.ro

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat că în țara noastră au intrat investiții străine, în primele 10 luni ale anului curent, de aproximativ 11,3 miliarde de euro. Șeful Executivului a catalogat această sumă drept „un nivel record”.

Investiţiile străine directe au ajuns la un nivel record pentru primele zece luni ale acestui an. Potrivit estimării BNR, 2022 va fi anul cu cele mai importante investiţii străine. Acest indicator ne arată că marii investitori văd, foarte clar, perspectivele de creştere pe termen lung ale economiei româneşti şi includ România în calculele care implică plasarea de capital”, a susținut Ciucă.

Oficialul a mai subliniat că țara noastră este una cu o economie stabilă şi performantă. Acest lucru, spune Ciucă, este confirmat de faptul că investitorii au o încredere foarte mare în capacitatea de dezvoltare a României.

„Intrarea masivă în ţară a investiţiilor se observă în rata de creştere a economiei naţionale, multiplele oportunităţi de afaceri care apar pe piaţa internă, dar şi crearea de noi locuri de muncă în perioada următoare, atât de necesare creşterii nivelului de trai al tuturor”, a mai precizat șeful Executivului, scrie Mediafax.

Ajutor destinat oamenilor de afaceri

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat la sfârșitul lunii octombrie că Executivul va înființa Agenția Română pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor. Oficialul a transmis că această decizie a fost așteptată de mult timp de mediul de afaceri din România.

„Avem pe agendă o decizie cât se poate de importantă, o decizie pe care o aşteaptă de mult timp mediul de afaceri. La întâlnirea pe care am avut-o cu oamenii de afaceri din Belgia şi din România prezenţi în Belgia s-a discutat acest subiect al deschiderii pe care Guvernul o manifestă faţă de mediul de afaceri şi investitori şi aşteptările pe care aceştia le au de la noi în sensul în care să continuăm să fundamentăm tot ceea ce înseamnă măsurile economice şi fiscale pentru a facilita investiţiile în România, precum şi organizarea structurală, să putem să avem un proiect care să poată să asigure coordonarea şi comunicarea cu mediul de afaceri”, a transmis la acea vreme premierul, scrie Digi24.

„Acest proiect se va numi începând de astăzi Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor. Este o structură pe care va trebui să o încadrăm cu resursa umană competentă. Este o structură căreia trebuie să-i asigurăm cadrul procedural de funcţionare astfel încât să fie cât se poate de deschisă, cât se poate de eficientă în ceea ce înseamnă, aşa cum rezultă şi din denumire, promovarea exporturilor româneşti şi facilitarea investiţiilor străine în ţara noastră”, a mai adăugat atunci Ciucă.

La acel moment, pe ordinea ședinței de Guvern s-a aflat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.43/2017 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea agenţiilor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, atragere de investiţii şi promovare a exportului.

 

 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.