Infofinanciar > Info > Anunț din partea CNAIR: „Vor fi probleme în procesul de verificare a rovinietei!”
Info

Anunț din partea CNAIR: „Vor fi probleme în procesul de verificare a rovinietei!”

CNAIR Sursa foto PSnews
Sursa foto PSnews

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că luni procesul de verificare a rovinietei în punctele de trecere a frontierei și în punctele de control poate fi îngreunat pentru două ore.

„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri și autostrăzi că luni, 20.03.2023, în intervalul orar 12.00 – 14.00, ca urmare a unor activități programate de mentenanță a aplicației interne e-Tarifare2, procesul de verificare a rovinietei în cadrul punctelor de trecere a frontierei și a punctelor de control ACI poate fi îngreunat pentru scurte perioade de timp”, a transmis compania, conform Antena3.

Contract semnat de CNAIR

Compania de Drumuri a semnat săptămâna trecută cu un constructor din China contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 3 al Autostrăzii București Nord, un proiect lansat în licitație în 6 iunie 2019. Practic, durata de la licitație până la semnarea contractului de aproape 4 ani a depășit durata pentru proiectare și execuție de 30 de luni, întârzierea fiind neputința CNAIR în derularea procedurii și „chichițele” legislației pentru achizițiile publice. Este singurul mare contract semnat cu un constructor din China, pentru că legislația interzice din primăvara anului 2021 participarea firmelor din China la licitațiile publice.

Contractul pentru lotul de 8,5 kilometri a fost semnat pentru 400 de milioane de lei, a transmis ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Inelului de Centură al Capitalei

„A fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea și execuția lotului 3 al Inelului de Centură al Capitalei (A0 Nord). Acest sector de autostradă, în lungime de 8,6 km, va asigura inclusiv legătura între DN2 (Afumați) și DN3 (Cernica). Pe traseul lotului 3 al A0 Nord vor fi construite 7 poduri și pasaje dar și un nod rutier care va face legătura cu DN2. Sursa de finanțare pentru acest proiect este asigurată prin Programul Transport. Constructorul chinez are la dispoziție 30 de luni (12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor) și 397,9 milioane de lei (fără TVA) pentru construcția acestui lot al A0 Nord. Contractul semnat astăzi de CNAIR are un istoric aparte. Au fost trei decizii ale instanței și șase ale CNSC prin care s-a dispus reevaluarea ofertelor după desemnarea de către CNAIR a câștigătorului acestui contract în anul 2020. Aceste decizii au impuns soluția semnării. Interesul public prevalează și vreau să circulăm pe A0 la cele mai înalte standarde”, a afirmat Sorin Grindeanu.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.