Info

Anunț de ultimă oră despre irigațiile din România. Petre Daea: „Vreau să vă asigur că toate obiectivele de investiţii sunt în atenţia mea”

capital.ro
FOTO: capital.ro

Poate cel mai carismatic ministru pe care l-a a avut România post-decembristă, Petre Daea, a găzduit în data de 5 septembrie o întâlnire de lucru la care au participat Membrii Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații dar și reprezentanții antreprenorilor pentru obiectivele de investiții din domeniul irigaților.

Conform unui comunicat al MADR, (Ministerului Agricutlurii și Dezvoltării Rurale), obiectivul întâlnirii a constat în alinierea tututor părților implicate pentru a finaliza în termen util lucrările de investiții, într-o manieră în care, agricultorii să fie la zi cu termenele de execuție pe care și le-au asumat constructorii. Comunicatul a fost redat de agenția de știri Agerpres.

Ministrul și-a manifestat interesul pentru sistemul de irigații și monitorizează gradul de execuție al lucrărilor într-o manieră în care implicarea celor două tabere, fermierii și constructorii să respecte termenele de construcție. Totodată, este necesară și o planificare strictă a potențialelor investiții și în parțile neirigate fapt ce le va permite agricutorilor să aibă predictibilitate în programarea culturilor.

Petre Daea: Vreau să vă asigur că toate obiectivele de investiţii sunt în atenţia mea

În acest sens, Petre Daea a afirmat următoarele:

„Vreau să vă asigur că toate obiectivele de investiţii sunt în atenţia mea, pentru că avem la MADR tabloul de comandă. Astfel că, graficul de execuţie al lucrărilor este urmărit îndeaproape, inclusiv la faţa locului, când merg în teren. Am ţinut foarte mult să avem discuţii punctuale pentru fiecare zonă din ţară, pentru ca lucrările de investiţii să se încheie în termenele stabilite şi să nu existe niciun fel de întârzieri”.

Alături de reprezentanții din domeniul construcților și fermieri au mai participat și directorul general al Agenției naționale de Îmbunătățiri Funciare în imaginea lui Cornel Popa dar și Elena Filip, directorul Direcției Îmbunătățiri Funciare și Fond Funciar.

Reamintim faptul că Ministrul Agriculturii a menționat în nenumărate rânduri că își dorește să dezvolt cât mai repede un sistem de irigații performant care să îmbunătățească rata producției agricole.

În acest sens el a delcarat:

„Sunt două aspecte şi eu vreau să fie clare pentru toată lumea. Eu nu aştept după PNRR. Nu aştept pentru că avem lege din acest punct de vedere, avem bani bugetari, trebuie să îi folosim, cum altminteri am folosit şi banii de la Uniunea Europeană pe măsura 4.3 privind modernizarea sistemului secundar de irigaţii, în aşa fel încât să putem iriga culturile.

Al doilea aspect: obiectivul major pentru noi este acela de a face reţeaua principală de irigaţii cu banii statului pe care îi avem şi avem aprobat prin lege acest program şi în acelaşi timp avem şi obligativitatea de a-l realiza”, scrie digi24.ro