Infofinanciar > Info > Anul verde! În 2024, cererea pentru panouri fotovoltaice va crește
Info

Anul verde! În 2024, cererea pentru panouri fotovoltaice va crește

Panouri fotovoltaice
sursă foto: arhiva companiei

Specialiștii din acest domeniu de activitate menționează faptul că anul 2024 va fi o perioadă foarte bună pentru industria panourilor fotovoltaice. Cererea este în continuă creștere în țara noastră și se urmează deja tendința de anul trecut.

Foarte mulți români ce locuiesc în mediul rural aleg acum să obțină energie prin panouri fotovoltaice instalate în propria locuință. Iar potrivit unui raport al companiei Kilowat, o platformă de servicii și produse energetice, dedicată segmentelor industrial, comercial și rezidențial, în 2024 ar urma ca cererea să fie din ce în ce mai mare.

Cererea pentru panouri fotovoltaice va crește

„Vedem un an extrem de energic pe piața de sisteme fotovoltaice, mai ales într-un context economic considerat incert de mulți români. Din acest motiv, pentru a se pregăti pentru vremuri mai grele, pentru a face economii și pentru a trăi în următorii ani fără grija facturilor la energie, numărul panourilor solare va crește în România, cu sau fără finanțare de la stat. Dacă ar putea, românii ar instala panouri solare oriunde, inclusiv la bloc, pentru a scăpa de facturile la curent electric.

Resimțim astfel tensiunea nevoii tot mai mari pentru sisteme fotovoltaice și vedem un interes crescut în special în mediul rural, unde mulți români nu mai doresc să amâne momentul în care vor deveni independenți energetic. Iar pentru a veni în ajutorul lor, oferim suport în accesarea finanțărilor prin fonduri europene”, explică Albert Soare, fondator al companiei de consultanță și instalare de sisteme fotovoltaice Kilowat, citat de adevarul.ro.