Infofinanciar > Lumea la zi > Angel Tîlvăr, întrevedere cu omologul său turc! Mesaj de unitate şi solidaritate pentru flancul estic NATO
Lumea la zi

Angel Tîlvăr, întrevedere cu omologul său turc! Mesaj de unitate şi solidaritate pentru flancul estic NATO

Angel Tilvar, ministru Apărării, Sursa foto Antena 3CNN
sursa foto arhiva companiei

„Angajamentele Ankarei față de securitatea din regiune și stabilitatea flancului estic al NATO transmit un mesaj important de unitate și solidaritate în zonă, a declarat ministrul Apărării”, Angel Tîlvăr, după întâlnirea cu omologul său turc, Yașar Güler.

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a avut marţi, o întrevedere cu omologul său turc, Yaşar Güler.

„Întrevederea a constituit un bun prilej pentru continuarea discuţiilor privind necesitatea consolidării securităţii în regiunea Mării Negre şi a creşterii cooperării dintre cele două state în acest domeniu”, transmite Ministerul Apărării.

Potrivit sursei citate, ministrul apărării naţionale a subliniat importanţa proiectelor comune româno-turce atât în context bilateral, cât şi în cadrul NATO, în vederea consolidării securităţii zonei Mării Negre.

„Angajamentele Ankarei pentru securitatea în regiune şi pentru stabilitatea flancului estic al NATO, prin participarea la misiunea aliată de poliţie aeriană întărită şi prin contribuţia în cadrul Comandamentelor structurilor multinaţionale care funcţionează în România sub stindardul Alianţei Nord-Atlantice, reprezintă un mesaj important de unitate şi solidaritate în această zonă”, a spus Angel Tîlvăr, potrivit MediaFax.