Infofinanciar > Info > ANAF instituie sechestru asupra capitalului Gabriel Resources în Roșia Montană
Info

ANAF instituie sechestru asupra capitalului Gabriel Resources în Roșia Montană

ANAF instituie sechestru asupra capitalului Gabriel Resources în RMGC
Sursa foto: Arhiva companiei

Statul român, prin intermediul ANAF, a instituit un sechestru asupra unei părți semnificative, de peste 80%, din capitalul deținut de Gabriel Resources în Roșia Montană Gold Corporation (RMGC).

Această acțiune a fost inițiată pentru a recupera costurile de aproximativ 10 milioane de dolari legate de procedurile de arbitraj desfășurate pe o perioadă de 9 ani la Washington. În urma acestor proceduri, revendicările Gabriel Resources despre despăgubiri în miliarde de dolari din partea României pentru presupusa blocare abuzivă a proiectului minier au fost respinse.

Decizia Tribunalului Arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor despre Investițiile (ICSID) a obligat Gabriel Resources să plătească o sumă de bani. Aproximativ 10 milioane de dolari în taxe. Și cheltuieli de judecată către statul român.

ANAF a emis o notificare de plată către Gabriel Resources, după care a instituit sechestru asupra participației lor în RMGC. Acest sechestru impune companiei miniere restricții privind vânzarea sau transferul acțiunilor deținute, conform stiripesurse.ro.