Infofinanciar > Info > Amintiri din vremuri tulburi. Provocările unui fost ofițer de informații
Info

Amintiri din vremuri tulburi. Provocările unui fost ofițer de informații

Amintiri din vremuri tulburi. Provocările unui fost ofițer de informații
sursa foto arhiva

Pentru toți cei care au trăit evenimentele, decembrie 1989 a marcat o schimbare radicală. Oamenii erau nesiguri de ceea ce îi aștepta, ca urmare a instabilității realității de atunci, care a subminat sistemele sociale și politice ale vremii. Nici măcar persoanele influente nu au anticipat ceea ce urma să se întâmple. „Atunci cad măștile și mulți se străduiesc să se cațăre, eventual peste cadavre” a remarcat colonelul (r) Tudor Păcuraru.

Cartea “Amintiri din vremuri tulburi” scrisă de Tudor Păcuraru este o altfel de istorie. O istorie trăită de un fost ofițer de informații în unii dintre cei mai tumultoși ani ai istoriei României. O poveste din spatele cortinei unde “își făceau veacul” unele dintre cele mai importante personalități ale timpului. O incursiune în lumea spionajului românesc, dar și a celui străin.

„Acesta a fost momentul zero: lansarea mitului „teroriștilor”, cu vreo două săptămâni înainte să se audă primul foc de armă. Momentul („la începutul lui decembrie”) 29 corespunde cu operaționalizarea structurilor diversioniste sovietice, conform amintirilor publicate de unii participanți străini. Deci da, aveam teroriști prin țară: Spețnaz-ul sovietic”, a spus colonelul (r) Tudor Păcuraru.

Dacă ești curios cum a perceput anumite evenimente un fost ofițer de informații, găsești răspunsurile în cartea “ Amintiri din vremuri tulburi” care este disponibilă acum în librării și prin comandă online pe www.edituradecarte.ro