Infofinanciar > Lumea la zi > Îngrijorări pentru SUA! Janet Yellen spune că mulți americani încă se luptă cu inflația
Lumea la zi

Îngrijorări pentru SUA! Janet Yellen spune că mulți americani încă se luptă cu inflația

Janet Yellen - Sursa foto: newsmaker.ro
sursa foto arhiva companiei
Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că „creșterile substanțiale” ale costurilor de trai reprezintă o „problemă pentru mulți oameni”, în timp ce inflația persistentă afectează poziția președintelui Joe Biden în rândul alegătorilor înainte de alegerile din noiembrie.
Prețurile pentru locuințe și bunuri de uz curent sunt încă ridicate pentru mulți alegători, a recunoscut Yellen, în ciuda creșterii puternice a salariilor din ultimele luni.
„Se vede acest lucru atunci când se cumpără alimente. Se vede acest lucru în ceea ce privește chiriile. Cu ratele mai mari la creditele ipotecare, este greu pentru tinerii care ar dori să cumpere o casă să intre pe piață”, a declarat Yellen într-un interviu acordat joi Financial Times.
„Deși salariile au crescut semnificativ și, cel puțin în medie, mai mult decât au crescut prețurile, există creșteri substanțiale ale prețurilor care sunt importante pentru oameni – și sunt creșteri substanțiale într-o perioadă relativ scurtă de timp care sunt foarte vizibile pentru oameni”, a spus ea.