Infofinanciar > Lumea la zi > Un american produce mai mult pe oră față de un european! Rezultatele sunt vizibile
Lumea la zi

Un american produce mai mult pe oră față de un european! Rezultatele sunt vizibile

muncitor american (Sursă foto: Share America)

Pe an ce trece, decalajul economic dintre Europa și Statele Unite se adâncește din ce în ce mai tare. Acest fenomen este un semnal de alarmă pentru întreg continentul european, inclusiv România. 

Astfel, conform analiltilor și datelor, zona Euro se confruntă la momentul actual cu o criză majoră de competitivitate. Căci muncitorul american produce mai mult într-o oră decât cel european.

În România, spre exemplu, productivitatea muncii era cu aproape 30% sub media europeană în anul 2022. În acest top se afla la acel moment Irlanda, cu un procent de 123% peste medie. Iar pe ultimul loc la acest capitol se află vecina noastră de la Sud, Bulgaria, cu 50% sub media de pe continent.

Comparativ de Statele Unite ale Americii, toată zona euro este este în urmă. Se pare că ritmul de dezvoltare al Americii ari fi unul mai rapid decât cel al Europei. Iar un motiv principal care duce la acest fenomen este vârtsa. Căci populația capabilă de a munci este mai numeroasă și mai tânără peste Ocean, scrie observatornews.ro.