Infofinanciar > Info > Amenzi record și mii de mașini ridicate! „Le vom răspunde pe măsură”
Info

Amenzi record și mii de mașini ridicate! „Le vom răspunde pe măsură”

amenda
sursă foto: playtech.ro

Un număr de peste 10.00 de amenzi sau comunicări în ceea ce privește parcările în locuri interzise au fost emise doar în luna februarie a anului 2023, iar asta în Sectorul 1 al Capitalei, potrivit unui mesaj transmis de către primar, Clotilde Armand. Cea mai mare problemă în această perioadă de timp a fost staționarea pe trecerile de pietoni ori în stațiile STB (Societatea de Transport București).

„Se dau amenzi serioase pentru cei care au impresia că nesimțirea și tupeul primează în fața celor care vor #TrotuareLibere și un oraș unde bunul simț să nu fie pe cale de dispariție”, transmite edilul din Sectorul 1. Aceste specifică faptul că instituția pe care o conduce a fost în toată această perioadă în strânsă colaborare cu membrii Poliției Locale.

„Poliția Locală Sector 1 a intensificat în ultimele luni amenzile pentru parcările ilegale. În ultima lună s-au dat peste 10.000 de amenzi/comunicări pentru parcări în locuri interzise (treceri de pietoni, stații STB etc). Chiar dacă măsura de la Sectorul 1 este un record pentru București eu sunt de părere că nu este suficient pentru câtă nesimțire au unii. Le vom răspunde pe măsură”, mai spune Clotilde Armand prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Problema locurilor de parcare rămâne eternă

În acest sens, primarul realizează o trecere în revistă a ceea ce s-a întâmplat în Sectorul 1 din București în ultimii doi ani de zile, subliniind faptul că: „4.250 mașini ridicate în perioada 2021-2022 față de 1.254 în perioada 2018-2019, iar peste 320 de mașini au fost deja valorificate. Asta înseamnă mai puțin spațiu public ocupat ilegal în Sectorul 1 și mai multă curățenie”.

Apoi, Clotilde Armand vine către locuitorii Sectorului 1 cu un mesaj important, că contribuie la această colaborare: „Fac un apel la cetățeni să semnaleze la telefonul 021.9540 prezența pe domeniul public a acestor vechituri, care îngreunează atât traficul pietonal, cât și cel rutier”, mai scrie edilul pe Facebook.

Ce i-ar scăpa lui Armand?

Acest mesaj și aceste informații ar veni în contradicție cu o altă problemă identificată în Sectorul 1 din București. Anume, potrivit celor de la jurnalul.ro, tot la adresa Primăriei s-ar fi trimis mii de cereri din partea celor de locuiesc în această zonă, iar asta în fiecare an, referitoare la faptul că ar dori să închirieze un loc de parcare de la administrația locală. Sursa mai sus menționată specifică faptul că aceste cereri nu ar fi rezolvate nici în proporție de 1%.

Acuzațiile din partea celor de la Jurnalul continuă. Aceștia notează faptul că: „În plus, administrația Capitalei a încheiat contracte cu firme private pentru a închiria locuri de parcare la prețuri astronomice, făcând astfel diferențe enorme între bucureșteni, care se văd nevoiți să plătească tarife  diferite – unii la primării, alții la companiile particulare – deși toți contribuie la plata taxelor și impozitelor.  Astfel că cetățenii sunt supuși constant abuzurilor și discriminărilor din partea celor pe care i-au votat și pe care îi plătesc”.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.