Infofinanciar > Info > Amenzi de până la 400 de lei! La ce trebuie să fie atenți pasagerii CFR
Info

Amenzi de până la 400 de lei! La ce trebuie să fie atenți pasagerii CFR

CFR sursa foto Economica.net
sursa foto arhiva companiei

Amenzi pentru călătorii CFR. Este vorba despre pasagerii care deblochează sistemul automat de închidere a ușii în timpul mersului. Această practică constituie contravenție și riscă amenzi între 250 și 400 lei, conform HG 203/1994, art. 2, pct. 16. Astfel de acțiuni se pot solda cu evenimente tragice.

Pasagerii care aleg să călătorească cu trenul trebuie să respecte normele privind transportul feroviar și să nu pună în pericol siguranța proprie sau a altor pasageri, transmite miercuri CFR Călători.

Contravențiile pot fi aplicate de personalul de tren și/sau de Poliția de Transport Feroviar în prima stație cu oprire a trenului. Dacă persoana care a deschis ușa trenului refuză să plătească amenda către personalul de tren, angajatul CFR Călători va solicita ajutorul Poliției de Transport Feroviar din stație sau prin telefon. Persoana respectivă va fi coborâtă din tren la prima stație de oprire, unde va fi așteptată de Poliția de Transport Feroviar și riscă o contravenție mai mare decât cea pe care ar fi plătit-o în tren, explică CFR Călători.

Pentru a călători în condiții de siguranță, pasagerii sunt rugați să consulte regulamentul pentru călătoria cu trenul, potrivit Economica.