Info

Alexandru Rafila despre un nou val de SARS-CoV-2: ”Lucrurile pot fi ținute sub control”

coronavirus
FOTO:imamed.ro

Alexandru Rafila nu renunță la recomandarea de a purta măștile de protecție pentru elevii care vor intra în noul an școlar. Această afirmație a fost susținută, luni în cadrul unei conferițe de presă.

Ministrul se arată optimist în ceea ce privește capacitatea autorităților de a gestiona potențialele îmbolnăviri cu SARS-Cov 2 totodată, el face trimitere și la conduita civică a personalului din unitățile de învățământ cărora le solicită să asigure condițiile de igienă de la grupurile sanitare. Odată îndeplinite aceste condiții, ”lucrurile pot fi ținute sub control”, este de părere Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății : ”masca va fi recomandată în mod evident şi în şcoli”

În cadrul aceleiași conferințe Rafila face o radiografie a unităților școlare și afirmă faptul că:

Eu sunt convins că şi şcolile acum sunt mult mai bine pregătite, ştiu ce au de făcut, masca va fi recomandată în mod evident şi în şcoli, nu la ora de sport, ca să nu existe astfel de întrebări care nu îşi au locul în acest moment. Dar sigur că cel puţin în prima lună, când vremea va permite acest lucru, să recomandăm foarte insistent aerisirea sălilor de clasă, a spaţiilor în care copiii îşi desfăşoară activitatea şi orele de sport se pot efectua în aer liber. Aşa că, dacă şcolile respectă aceste condiţii şi asigură condiţii de igienă în zona grupurilor sanitare, copiii să se poată spăla pe mâini, să meargă în siguranţă la ore, să aibă acces la dezinfectanţi, cred că lucrurile pot fi ţinute sub control”, a afirmat Alexandru Rafila, citat de realitatea.net

Peste 50.000 de noi cazuri de Covid 19  în ultima săptămâna, 4500 doar în 24 de ore

De asemnea, Ministrul Rafila face trimitere și la numărul de cazuri de infectări Coronavirus, numărul înaintat de acesta se apropie de aproximtaiv 50.000 de cazuri raportate în ultima săptămână.

Doar în ultimile 24 de ore au fost înregistrate peste 4500 de noi infectări, bilanțul nu conținea toate datele și nu a fsot publicat pe site-ul Ministrului Sănătății, prin urmare se așteaptă că numărul îmbolnăvirilor să crească.

Conform datelor publicate de Rafila 905 pacienți sunt la a doua infectare cu Coronavirus, în timp ce au fost înregistrate,  pentru luni 8 august, peste 1100 de cazuri noi.

În unitățile medicalicești de specialitate, numărul celor infectați se ridică la aproximativ 4300 ( 17% din numpăul de paturi prevăztute de planul de reziliență).  În timp ce la ATI numărul  pacienților infectași se ridică la 274 de persoane din care 238 de persoane sunt nevaccinate.

Raportul ultimelor 24 de ore relevă faptul că au fost efectuatre 2024 de teste RT-PCR și peste 13.000 de teste rapide antigen.

Din totalul persoanelor internate, 654 sunt copii internați pe secție, iar 3 copii sunt internați în centrele de terapie intensivă.

În ultimele 24 de ore mai exact în intervalul 07.08-08.08 ora 10, în raportul emis de Institutul Național de Sănătate Publică au fost raportate 14 decese ( 9 bărbați și 5 femei). Categoria de celor mai afectați este cea cuprinsă între 70-79 de ani, unde s-au înregistrat 6 decese, iar cea de peste 80 de anu a înregistrat 8 victime. Toți pacienții care au decedat prezentau comorbidtăți și doar trei persoane erau vaccinate.

Numărul deceselor din cauza infectării cu SarsCov2 se ridică la la peste 66.00 de victim.