Info

Alexandru Arșinel a murit! Ce avere lasă în urmă maestrul

fanatik.ro
FOTO:fanatik.ro

Îndrăgitul actor Alexandru Arșinel a decedat pe 29 septembrie. Maestrul scenelor de teatru s-a confruntat, în ultima perioadă, cu probleme grave de sănătate. Artistul a lăsat moștenire culturii o serie de roluri memorabile.

Din păcate, în ultima perioadă pe lângă o stare de sănătate precară, Arșinel a fost și în centrul unui scandal care s-a sfârșit cu retragerea titlului de revoluționar care îi asigura un venit suplimentar, pe lângă cel obținut de la Teatrul de Revistă Constantin Tănase din București.

Averea actorului Alexandru Arșinel

De-a lungul carierii sale faimosul actor Alexandru Arșinel a încasat mai multe venituri iar potrivit ultimei declarații de avere acesta încasa 33.720 de lei din pensia de revoluționar, la care se adaugă pensia propriu-zisă în valoare de 747.72, mai obținea o indemnizație de merit oferită de Ministerul Culturii care se ridica la 74,772 de lei și nu în ultimul rând Statul îi acorda alți 10800 de lei pentru că avea grijă de soția sa bolnavă. Suma pe care o încasa anual era de 192.804, ceea ce înseamnă un venit de 16.067 lunar.

În momentul când a semnat declarația de avere actorul mai avea în posesie și patru terenuri: o cotă parte din două terenrui la Dolhasca și două terenuri integrale la Sinaia și Samurcaș-Crevedia. În anul 2020, în posesia lui Arșinel se aflau 3 case de vacanțe și un apartament în Capitală la care se mai adaugă un autoturism Toyota.

Conform declarației de avere, veniturile actorului nu se rezumă doar la proprietățile amintite mai sus, pe numele actorului erau deschise 12 depozite bancare din care nouă erau în lei și unul în dolari. Sumele totale fiind de 970.900 lei, 33000 de euro și 1558 de dolari,

Maestrul era cunoscut și pentru pasiunea sa de a colecționa timbre, în perioada 1965-2018 actorul a adunat o colecție impresionantă  a cărei valoare ajunge la 5000 de euro. De asemenea, l-a împrumutat cu 100.000 de euro pe fiul său Bogdan, potrivit b1tv.ro

Edilul Capitalei nu i-a mai prelungit contractul de director adjunct

In cursul acestei veri Primăria Capitalei nu i-a mai prelungit contractul de director adjunct funcție pe care o îndeplinea în cadrul teatrului Tănase. Edilul capitalei Nicușor Dan din cauza acuzațiilor care i s-au adus a ținut să aducă câteva lămuriri

”Precizări la o nouă dezinformare. Alexandru Arşinel a fost şi este actor colaborator la Teatrul ‘Constantin Tănase’. Adică, are un contract de colaborare cu teatrul, iar contractul este în curs. Până de curând era şi directorul artistic (adică directorul adjunct) al teatrului. În urma informaţiilor primite din teatru asupra activităţii sale ca director artistic nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor” .

Toate aceste încasări dar și scandalurile care l-au avut în prim plan pe îndrăgitul actor de comedie i-au determinat pe internauți să afirme că Arșinel ar fi apelat la manevre și tactici de încasa mai mulți bani de la stat, dând dovadă de lipsă de educație.