Infofinanciar > Info > Alertă pentru șoferi! Ce orașe vor avea supraveghere video cu recunoaștere facială
Info

Alertă pentru șoferi! Ce orașe vor avea supraveghere video cu recunoaștere facială

Intersecție București Sursa foto Playtech.ro
Sursa foto: Playtech.ro

În Capitală, în 19 intersecții, au fost instalate sisteme video de recunoaștere facial pentru a identifica șoferii care nu respectă regulile de circulație. Astfel, vor fi depistați toți cei care trec pe roșu, nu acordă prioritate, nu poartă centura de siguranță sua vorbesc la telefon.

Această decizie a fost at de către Poliția Română și primăria Capitalei. Înregistrările de pe sistemele video sunt colectate de administrația străzilor și date ulterior poliție, care le va viziona și ulterior îi va sancționa pe șoferii care nu respectă regulile de circulație.

Ceea ce este de menționat în acest caz este faptul că sistemuld e recunoșatere facial va depista atât față șoferulu, cât și cea a pasagerului din dreapta, potrivit bucurestifm.ro.

De asemenea, aceste sisteme vor citi și numerele de înmatriculare ale mașinilor, vor măsura viteza de deplasare.

Cele 19 intersecții supravegheate

Cele 19 intersecții care vor fi supravegheate de aceste sisteme sunt:

Intersecția Șos Odăii – Șoseaua București Târgoviște, Intersecția Șoseaua Odăii – Șoseaua București-Ploiești, Intersecția Calea Ferată– Șoseaua Pipera,  Intersectia A3 – Strada Gherghiței, Intersectia Bulevardul Dimitrie Pompeiu – Șoseaua Petricani,  Intersecție Intr. Andronache – Șoseaua Andronache, Intersecția Șoseaua Andronache -Șoseaua Colentina, Intersectia Șoseaua Fundeni – Aleea Lacului, Intersecția Șoseaua Pantelimon – Str Gara Catelu, Intersecția Bulevardul Theodor Pallady – Str. Drumul intre Tarlale, Intersecție bd Unirii- Str Nicolae Teclu, Intersecție Șoseaua Olteniței – Str Cheile Turzii, Intersectie Sos Berceni – DNCB, Intersecția Sos Giurgiului – Str Căruței,  Intersecție Bd. Măgurele – Str. Santimbru, Intersecția Șoseaua Alexandriei – Str Aliman, Intersecția Prelungirea Ghencea DNCB, Intersecția DNCB – Bulevardul luliu Maniu, Intersecția DNCB – Șoseaua Chitilei.

Vârsta minimă obligatorie pentru obținerea permiselor auto

În luna decembrie a anului 2022, în Parlament s-a votat proiectul de lege prin care se modifică Codul Rutier, mai exact s-a schimbat vârsta minimă de obținere a permisului de conducere pentru anumite categorii.

Anunțul a fost făcut de către președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu. Acest nou proiect de lege a fost inițiat de către partidul Național Liberal prin care se scade vârsta minimă de obținere a permiselor de conducere pentru categoriile C, CE, D și DE.

„Partidul Naţional Liberal are soluţia pentru combaterea deficitului de forţă de muncă al conducătorilor profesionişti din România. Am scăzut vârsta minimă de obţinere a permiselor de conducere pentru categoriile C, CE si D, DE. Legea a fost aprobată astăzi de către Parlament prin proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Noile modificări oferă cadrul legal necesar reducerii vârstei minime de obţinere a unui permis de conducere pentru categoria C, CE, de la 21 de ani la 18 ani, respectiv de la 24 ani la 21 ani pentru categoriile D, DE, titularilor unui permis de conducere categoria B cu condiţia obţinerii unui (CCP)”, a transmit aceasta.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.