Infofinanciar > Lumea la zi > Ajutoarele tot ajung în Ucraina. Statul a primit 300.000 din milionul de obuze promise de UE
Lumea la zi

Ajutoarele tot ajung în Ucraina. Statul a primit 300.000 din milionul de obuze promise de UE

mediafax.ro
Sursa foto Arhiva companiei

Uniunea Europeană a livrat Ucrainei aproximativ 300.000 din milionul de obuze promise până în prezent. Acest lucru a fost menționat de ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba. Acesta a participat o reuniune NATO la Bruxelles.

Vorbind cu reporterii în marja evenimentului, Kuleba a cerut o mai mare aliniere a industriilor de apărare ale Ucrainei și NATO. În acest fel se asigură că Kievul are proviziile de care are nevoie pentru a învinge Rusia.

„Trebuie să creăm o zonă comună euro-atlantică a industriilor de apărare”, a declarat Kuleba. El a adăugat că acest lucru ar asigura atât securitatea Ucrainei, cât și pe cea a țărilor NATO în sine.

În ultimele luni, Kievul s-a angajat într-o campanie concertată de atragere a principalilor producători mondiali de armament. Scopul este acela de a înființa operațiuni în Ucraina, parte a unei încercări de a-și diversifica dependența de armele și munițiile oferite de aliații săi, conform reuters.com.