Infofinanciar > Lumea la zi > Ajunge Bitcoinul la un milion de dolari? Predicțiile reputatului economist Robert Kiyosaki
Lumea la zi

Ajunge Bitcoinul la un milion de dolari? Predicțiile reputatului economist Robert Kiyosaki

Bitcoin, Sursă foto: România Liberă
FOTO:romanialibera.ro

Economistul american Robert Kiyosaki, autor al celebrei cărți ”Tată bogat, tată sărac”, a lansat un avertisment asupra situației economice a planetei. Acesta consideră că economia globală ”este cea mai mare bulă din istorie”, afirmația se bazează pe cea mai recentă predicție economică.  „Mulți dintre voi știu că nu mai investesc în acțiuni, obligațiuni, ETS sau MF. Vă rog să NU ascultați ce voi spune în continuare: Aș scăpa de tot ce înseamnă active de hârtie.

Economia mondială nu este o „Piață. Cred că economia este cea mai mare bulă din istoria lumii. Dumnezeu să aibă milă de noi toți” , potrivit capital.ro. Economia mondială a fost afectată de indicii macroeconomici predominanți, de rata crescută a inflației dar și de creștere a ratelor dobânzii.

Investirea în monedele virtuale Bitcoin o soluție pentru viitor

Kiyosaki consideră că trebuie evitate investițiile în acțiuni și obligațiuni. De asemenea, acesta sugerea investitorilor să renunțe la activele de hârtie și să-și direcționeze investițiile spre monedele virtuale Bitcoin (BTC)  și Ethereum, (ETH).

Cu toate că valoarea activelor digitale a scăzut considerabil în ultima perioadă , aspect confirmat și de Kiyosaki, economistul este optimist în legătură cu moneda digitală Bitcoin și metalele prețioase, indicând că produsele vor deveni mai puternice chiar dacă economia este în pragul colapsului.

Piața cripto a fost afectată de prăbușirea FTX, însă, Kiyosaki a punctat faptul că Bitcoin și Ethereum au toate șansele să revină la valoarea inițială.

„Sunt încă destul de optimist în privința Bitcoin, dar nu considerați argintul și ETF-ul de argint același lucru. Nici Bitcoin nu este același lucru cu Sam Bankman-Fried. FTX este problema. Încă sunt în favoarea Bitcoin. Nu sunt împotrivă, așa cum sunt mulți oameni din categoria mea de vârstă, pentru că cred că Bitcoin este puternică. De fapt, sunt mai interesat de blockchain și dețin Ethereum”.

Atinge Bitcoinul pragul de un milion de dolari?

Kiyosaki a explicat faptul că BTC ar putea valora un million de dolari în următorii cinci ani, având convingerea că revoluția Bitcoin ” va fi mai mare decât revoluția prafului de pușcă”.

Robert Kiyosaki este un susținător al monedei digitale Bitcoin, deși a încercat să-și tempereze optimismul în privința pieței criptografice. Atunci când criptomoneda a atins prețul record de 64.000 de dolari, economistul se aștepta la o corecție bruscă indicând suma de 24.000 de dolari, după care a înaintat suma de 28.000 de dolari, afirmând că va cumpăra mai mult la acel preț, potrivit capital.ro.