Infofinanciar > Vocile afacerilor > Ajay Aggarwal: „Furnalul 5 va reporni în luna martie!” LIBERTY Galați devine producător GREENSTEEL
Vocile afacerilor

Ajay Aggarwal: „Furnalul 5 va reporni în luna martie!” LIBERTY Galați devine producător GREENSTEEL

Ajay Aggarwal
Sursa foto: companie

Președintele LIBERTY Steel Group Europe, Ajay Aggarwal, a anunțat că la LIBERTY Galați, cel mai mare producător de oțel integrat din România, va reporni Furnalului nr. 5 la jumătatea lunii martie a acestui an. Anunțul survine în contextul multiplelor semnalele de redresare a pieței oțelului la nivel european, susținute de îmbunătățirea costurilor de producție și a prețurilor.

Furnalul nr. 5 din cadrul platformei siderurgice LIBERTY Galați a beneficiat de un program de mentenanță și îmbunătățiri în valoare de 18,3 milioane RON lansat în luna decembrie. Programul a avut ca obiective creșterea nivelurilor de siguranță, stabilitate, fiabilitate și eficiență energetică, pentru a asigura companiei o poziție solidă în momentul redresării pieței.

LIBERTY Galați continuă programele de investiții în proiecte care au rolul de a crește profitabilitatea companiei, precum și dezvoltarea producției de tablă și țevi și extinderea capacității de fabricare a produselor din tablă prevopsită și galvanizată cu valoare adăugată mare.

Noi achiziții de utilaje pentru creșterea profitabilității platformei

„Având în vedere semnalele care indică redresarea pieței în Europa și finalizarea cu succes a programului de mentenanță si îmbunătățire a Furnalului nr. 5, planificăm repornirea acestuia la mijlocul lunii martie. Pe parcursul acestui program am menținut întreaga echipă și am continuat să facem investiții pe platforma siderurgică și în calitatea produselor noastre pentru a crește profitabilitatea companiei”, a declarat președintele LIBERTY Steel Group Europe, Ajay Aggarwal, care dețin și funcția de președinte al Consiliului de Administrație LIBERTY Galați.

„În prezent, realizăm studii de fezabilitate pentru relocarea tehnologiei și echipamentelor KG Steel din Coreea și desfășurăm procesul de licitație pentru două cuptoare electrice de ultimă generație, care vor asigura mult mai curând și mai eficient transformarea LIBERTY Galați într-un producător GREENSTEEL”, a mai precizat Ajay Aggarwal

Investiții continue în îmbunătățirea capacităților LIBERTY Galați

Lucrările de mentenanță și îmbunătățiri de la Furnalul nr. 5 de la combinatul LIBERTY Galați au inclus:

– înlocuirea plăcilor de uzură și a două dintre reductoarele de la aparatul de încărcare;

– deblocarea zonelor de evacuare și de epurare a gazelor;

– curățarea cuvei furnalului și a platformelor superioare;

– modernizare macaralelor de la depozitul de fier al Oțelăriei.

Totodată, proiectele de îmbunătățire a tehnologiei și calității produselor sunt centrate pe:

– creșterea producției laminoarelor și dezvoltarea portofoliului de produse din oțel de înaltă calitate (TMCP);

– creșterea capacității de fabricare a produselor din tablă prevopsită și galvanizată cu valoare adăugată mare și a capacității de producție a țevilor cu valoare adăugată.

LIBERTY Galați este cel mai mare producător de oțel integrat din România, cu o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an. Clienții combinatului provin din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și al producției de energie regenerabilă. LIBERTY Steel Group face parte din Alianța GFG, un grup global de companii și investiții cu 35.000 de angajați în 30 de țări și venituri de peste 20 miliarde de dolari. Alianța GFG include trei grupuri industriale – LIBERTY Steel Group, ALVANCE Aluminium Group și SIMEC Energy Group – care operează independent.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.