Infofinanciar > Info > Ai sărbătorit un pic cam mult aseară? Iată câteva remedii pentru a scăpa de mahmureală
Info

Ai sărbătorit un pic cam mult aseară? Iată câteva remedii pentru a scăpa de mahmureală

cumsa.ro
FOTO:cumsa.ro

Că ne place sau nu, trebuie să recunoaștem că nașterea Mântuitorului Iisus Hristos nu este asociată doar cu importanță religioasă. Masa de Crăciun reprezintă un bun prilej în care membrii familiei se reunesc și stau la palavre, la o sărmăluță sau la un pahar de vin. Posibil ca mulți dintre noi să se fi confruntat cu un episod în care am consumat cu un pahar în plus decât ar fi fost indicat. Repercusiunile ne dau mari bătăi de cap, și la propriu și la figurat.

Remediile pentru mahmureală sunt multe, de la tradiționalele murături până la pastilele pentru dureri de cap, însă, micul dejun consumat în ziua următoare reprezintă un antidot anti-mahmureală eficient pentru întreg organismul.Ei bine, se dă următorul scenariu, te trezești pe 26 decembrie cu o mare durere de cap și simți că te doare fiecare neuron, îți promiți că nu vei mai pune picătură de alcool în gură, niciodată!

Remedii anti-mahmureală

Felicitările noastre celor care se țin de promisiune, dar, de multe ori știm cu toții deznodământul acestei promisiuni, mai ales că efectele mahmurelii nu dispar ca prin minune, nici măcar odată cu refuzul asumat de a nu mai savura licorile lui Bachus, în vecii vecilor. Un remediu magic nu există, poate doar câteva sfaturi.

Odată trezit, constați că toată băutura consumată te-a deshidratat puternic, deci, primul pas este să-ți refaci cantitatea de lichide din organism. Este momentul în care trebuie să bei apă, cât mai multă apă. Corpul îți va cere să mănânci junk food hamburgeri, pizza, hot dog, nu-ți refuza nimic, dar ține cont și de capacitatea stomacului de a digera alimentele.

Un ibuprofen nu-ți va face rău, în cazul în care te doare capul, chiar și o aspirină este bună. Totodată, ar trebui să dormi un pic mai mult pentru că ai supus organismul unui efort suplimentar. Experții sunt de părere că efectele mahmurelii sunt reduse simțitor în cazul în care se consumă un mic dejun ușor. Bananele oferă imediat sursa de potasiu și de sodiu. Ouăle pot ajuta de asemenea, la ameliorarea simptomelor mahmurelii.

Cafeaua face minuni

Cafeaua poate face minuni, însă, nu mai mult de două cești pentru că există riscul ca organismul să se deshidrateze, ceea ce poate declanșa o recidivă a mahmurelii.

Cercetării finlandezi de la Universitatea din Helsinki și din Finlanda de Est sunt de părere că au descoperit ceea ce se caută de secole, și anume un leac pentru mahmureală. Astfel, o doză de 1200 mg de I-cisteină reduce greața și cefaleele cauzate de excesul de alcool, în timp ce o doză de 600 de mg a contribuit la ameliorarea stării de anxietate și de stres.

Experții, în urma unui studiu care a avut ca subiecți 19 bărbați care au consumat doze de alcool de 1,5 grame pe kilograme, au concluzionat că doza de I-cisteină contribuie, de asemenea „ la reducerea nevoii de a bea a doua zi”, se reduce astfel riscul de a deveni alcoolic, potrivit alephnews.ro.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.