Infofinanciar > Info > Ai muncit 38 de ani şi ai 50 de puncte de contributivitate? Află ce pensie vei încasa după recalculare
Info

Ai muncit 38 de ani şi ai 50 de puncte de contributivitate? Află ce pensie vei încasa după recalculare

Categoria de pensionari care se va bucura de creșteri după recalculare
sursa foto arhiva companiei

Potrivit unor calcule realizate de către Daniel Baciu, șeful CNPP, recalcularea promisă va lua în considerare mai multe aspecte.

Printre aceste aspecte se numără durata contribuției și salariul mediu încasat până la momentul depunerii dosarului de pensionare. De asemenea și indicele mic de corecție.

Un român cu o pensie inițială de 2.100 de lei, care a muncit 38 de ani, dintre care 20 de ani în grupa II de muncă și care acum deține 50 de puncte de contributivitate.

Pentru ca românul să beneficieze de o majorare substanțială a pensiei după recalculare, indicele de corecție trebuie să fie redus. De exemplu, 1,14.

După recalcularea pensiei, conform estimărilor, aceasta va ajunge la 4.760 de lei brut. Iar netul va fi de 4.510 lei, din cauza impozitului ce trebuie plătit. Întrucât pensia depășește suma de 2.000 de lei.

În concluzie, recalcularea pensiilor conform Noii Legi a Pensiilor promite să aducă beneficii substanțiale pentru milioane de pensionari din România, iar conformitatea cu diverse criterii și factori, inclusiv indicele de corecție, va influența în mod direct mărimea majorării, potrivit Știripesurse.ro.