Infofinanciar > Lumea la zi > Administrația Biden impune sancțiuni! Sunt luate în vizor entități bancare
Lumea la zi

Administrația Biden impune sancțiuni! Sunt luate în vizor entități bancare

Joe Biden (sursă foto: AlJazeera)
sursă foto: arhiva companiei

Administrația Biden a impus vineri, 19 aprilie, sancțiuni împotriva a două entități acuzate de strângere de fonduri pentru coloniștii extremiști din Cisiordania ocupată de Israel. Aceștia au hărțuit și atacat palestinieni, precum și împotriva fondatorului unei organizații ai cărei membri agresează în mod regulat palestinieni.

Anunțul Departamentului Trezoreriei survine în contextul în care în Cisiordania au avut loc unele dintre cele mai grave violențe comise de coloniștii extremiști împotriva palestinienilor de la începutul războiului din Gaza vecină. Există, de asemenea, fricțiuni între președintele Joe Biden și premierul israelian Benjamin Netanyahu. Guvernul acestuia de extremă-dreapta a reacționat cu furie la sancțiunile anterioare impuse împotriva coloniștilor din Cisiordania.

În sancțiunile aduse în discuții vineri, 19 aprilie, sunt incluse două entități: Mount Hebron Fund și Shlom Asiraich. Acestea sunt acuzate că au strâns fonduri pentru coloniștii sancționați Yinon Levi și David Chai Chasdai, scrie AP News.