Infofinanciar > Info > Acuzații la adresa lui Budăi! Ministrul ar fi întârziat prea mult reforma pensiilor
Info

Acuzații la adresa lui Budăi! Ministrul ar fi întârziat prea mult reforma pensiilor

Marius Budăi, Sursă foto: Universul.net
Sursă foto: Universul.net

Ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit mai multor surse guvernamentale, a fost acuzat de șeful Executivului, Nicolae Ciucă, și de alți membri ai coaliției de guvernare că întârzie „voit” reforma pensiilor speciale. Însă, oficialul a mărturisit că, până acum, nu a avut nicio discuție „aprinsă” cu premierul legată de acest subiect.

„Discuțiile au fost purtate pe toată perioada acestui an cu Banca Mondială, cu Comisia Europeană. Din contră, din discuțiile avute cu Comisia Europeană, îndemnul acesteia a fost să nu ne grăbim. Termenul de 31 decembrie nu reprezintă un termen care să pună în pericol implementarea PNRR din contră, a fost sugestia loc să discutăm și suntem în legătură cu ei zilnic…

Dacă ne ținem de un calendar nu înseamnă că se amână pentru că avem prevederile clare așa cum au fost trecute PNRR în frunte cu aceste pensii, că nu vor mai fi cazuri în care pensiile să depășească venitul aflat în activitate. Aceste lucruri le-am prins în proiect și l-am trimis la Consiliul Suprem al magsitraturii așa cum este normal pentru că este garantul justiției în României”, a mărturisit Marius Budăi, într-o intervenție la România TV.

De asemenea, ministrul Muncii a spus că proiectul de lege al reformei pensiilor speciale nu va fi adoptat sub forma unei ordonanțe de urgență.

În slujba partidului

Marius Budăi, întrebat fiind de jurnaliști, a precizat că nu a fost amenințat cu remanierea de premierul Nicolae Ciucă,  în cazul în care până la sfârșitul lunii nu vine cu un proiect de hotărâre.

„Nu există niciun fel de amenințare din parea domnului premier! Dacă trebuie să plătesc cu demisia mea că mă îngrijesc cât pot eu de bine de veniturile cetățenilor români și dacă trebuie să mi se ceară demisia că am pledat pentru majorarea pensiilor, dacă trebuie să mi se ceară demisia că am pledat pentru eliminarea acelui procent care nu există în niciun stat membru în UE atunci să mi se ceară

Funcția nu este a lui Marius Budăi, nu este pe persoană fizică, funcția este a PSD, eu sunt un om de partid disciplinat și procedez ca atare”, a mărturisit Budăi.

Nu pierdem bani din PNRR

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a susținut luni în Parlament că discuțiile avute de Guvern cu reprezentanții Comisiei Europene pe tema „reformei pensiilor speciale” vor continua și în perioada următoare.

„Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au decis foarte clar că nu va fi o ordonanţă de urgenţă, va fi un proiect de act normativ. Inclusiv în seara asta vom mai avea un video call cu Comisia Europeană, unde discutăm, mai avem câteva clarificări solicitate. I-am informat că am avut şi vizita specialiştilor Băncii Mondiale de la Washington la Ministerul Muncii, suntem în strânsă legătură cu Comisia. Repet, solicitarea Comisiei a fost că nu ţine neapărat de data 31 decembrie 2022, cât ţine de un proiect de act normativ care să respecte ceea ce s-a scris în PNRR şi pe linia asta suntem acum cu Comisia”, a susținut Budăi.

Totodată, oficialul a spus că „nu există absolut niciun risc” ca țara noastră să piardă bani din PNRR, din cauza legislației pensiilor speciale.

„Nu există absolut niciun risc, pentru că acestea sunt discuţiile care s-au purtat şi pe care le purtăm în continuare cu Comisia Europeană, repet, la iniţiativa Comisiei Europene”, a adăugat ministrul, scriu cei de la Cugetliber.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.