Infofinanciar > Lumea la zi > Activitatea fabricilor din China, în creștere. Martie aduce un record față de ultimele șase luni
Lumea la zi

Activitatea fabricilor din China, în creștere. Martie aduce un record față de ultimele șase luni

Investițiile europene în China sunt amenințate
sursa foto arhiva

Activitatea manufacturieră din China a crescut în martie pentru prima dată în șase luni. Se arată în datele unui sondaj oficial al fabricilor, oferind o ușurare factorilor de decizie. Chiar dacă criza din sectorul imobiliar rămâne o povară pentru economie și încredere.

Indicele oficial al managerilor de achiziții (PMI) a crescut la 50,8 în martie de la 49,1 în februarie. Peste pragul de 50 care separă creșterea de contracție și depășind prognoza mediană de 49,9. Deși ritmul de creștere a fost modest, acesta a fost, de asemenea, cel mai ridicat nivel al indicatorului PMI din martie anul trecut. Când impulsul dat de ridicarea restricțiilor dure din COVID-19 a început să stagneze.

„Din indicatori, oferta și cererea internă s-au îmbunătățit. În timp ce încrederea proprietarilor de locuințe și a mediului de afaceri se recuperează. Iar disponibilitatea de a consuma și de a investi este în creștere”, a declarat Zhou Maohua, analist la China Everbright Bank, conform Reuters .