Infofinanciar > Info > Acest job îți aduce 1.000 de euro lunar. Nu-ți trebuie facultate
Info

Acest job îți aduce 1.000 de euro lunar. Nu-ți trebuie facultate

bani dolari sursă foto: economedia.ro
Credit imagine: economedia.ro

România este fruntașă la inflație în Uniunea Europeană. Pe lângă scumpirile care și-au luat un avânt considerabil, majoritatea salariilor nu reușesc să facă față. Tocmai de aceea, mulți români se gândesc la conversii profesionale, în domenii care să le asigure ceva mai multă securitate financiară.

O opțiune viabilă pentru cei care au studii medii sau superioare este rolul de manager de securitate. Acesta este la mare căutare în prezent, iar platformele de recrutare online, precum BestJobs, estimează un interval salarial de 900 – 1200 de euro pentru poziție. Mesajul este de mare interes pentru români, în special având în vedere că 30% dintre ei au salariul minim pe economie, care se apropie de 400 de euro după aplicarea taxelor.

Ce presupune acest rol

Specialiștii în recrutare caută manageri de securitate. Studiile se află pe plan secund în procesul de angajare. Adevăratele calități sunt de ordin uman: capacitate de comunicare, de rezolvare a problemelor și de elaborare a strategiilor la nivel individual și colectiv.

„Managerul de securitate dezvoltă noi practici pentru echipa de operaţiuni şi ghidează echipa pe care o are în subordine. Candidatul ideal pentru acest rol are studii medii sau superioare, pregătire profesională cu privire la planificarea/ executarea activităţilor de pază şi cunoştinţe despre activitatea de securitate, precum şi abilităţi puternice de comunicare, rezolvare a problemelor şi planificare.

Experienţa profesională pe un post similar reprezintă un plus în candidatura unei persoane. În prezent, cea mai mare densitate a ofertelor pentru astfel de poziţii o regăsim în Bucureşti, Cluj şi Galaţi, iar oferta salarială medie este de 900-1.200 euro/lună”, a explicat Ana Vișian, care este marketing manager pentru platforma de recrutare BestJobs.

Astfel, chiar și un debutant în domeniu poate avea salariu mediu raportat la economia românească. Totuși, experiența este de preferat, mai ales deoarece această poziție presupune coordonarea altor angajați, reiese din declarația Anei Vișian, citată de romaniatv.net.

Ce beneficii au managerii de securitate

În afara remunerației, care este peste salariul mediu din România la ora actuală, managerii de securitate vor beneficia de un sistem de bonusuri care se bazează pe performanță. Firmele angajatoare pot oferi și vouchere de vacanță, prime de sărbători și tichete de masă. Decontarea transportului este de asemenea o posibilitate pentru cei care lucrează în schimbul al II-lea sau al III-lea. Nu sunt excluse nici beneficiile precum pensia privată sau asigurarea de viață în caz de accidente.

Dacă bați palma cu un angajator, vei primi un contract individual de muncă, pe baza căruia ți se vor aduce toate drepturile și obligațiile pe care le ai din postura de angajat. În general, managerii de securitate sunt căutați de organizațiile mari, care adesea și-au externalizat serviciile în România.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.