Infofinanciar > Info > Guvernul pregătește o a treia serie de majorare a pensiilor! Foarte mulți români sunt vizați
Info

Guvernul pregătește o a treia serie de majorare a pensiilor! Foarte mulți români sunt vizați

legea pensiilor (sursă foto: stirileprotv.ro)
sursă foto: arhiva companiei

La momentul de față, după ce recalcularea pensiilor este aproape de finalizare, Guvernul pregătește o altă majorare a acestor venituri. Ceea ce ar reprezenta o a treia creștere a pensiilor în mai puțin de șase luni.

Astfel, de la 1 septembrie, de când intră în vigoare noua Lege a Pensiilor, în jur de 3,5 milioane de pensionari vor benefica de un venit mai mare. Media este, conform autorităților, de 40% în plus. Pe mai departe, o a doua creștere a avestor venituri se pregătește la începutul anului viitor, odată cu indexarea punctului de inflație. Această majorare se realizează în fiecare an, conform legii.

Guvernul pregătește o a treia serie de majorare a pensiilor

Iar după aceea, chiar în luna februarie, se pregătește o a treia majorare, iar de noile măriri vor beneficia pensionarii care au primit prime, sporuri sau diverse bonusuri care nu erau luate în calcul până acum. Cu mai multe detalii a venit în fața publicului Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP). Acesta a fost prezent recent în cadrul unei emisiuni televizate de la Antena 3 CNN, ocazie cu care a vorbit despre cea de-a treia majorare a pensiilor.

În acest sens, se oferă și exemplul unui român ce are o vechime în câmpul muncii de 37 de ani în industria textilă. La momentul de față, acesta primește din partea statului o pensie de aproximativ 2.600 lei pe lună. Iar din această toamnă, de la 1 septembrie, va primi lunar suma de 3.800 lei. Chiar și așa, dacă dovedește că a avut parte de-a lungul activității și de bonusuri sau prime, ar putea, să primească bani în plus din luna februarie a anului 2025.

Însă, aceștia trebuie să depună aceste acte doveditoare și să fie verificate de către autoritățile acreditate. Echipa de la Consiliul Concurenţei a tras un semnal de alarmă și a identificatmai multe erori. De aceea, oficialii au demarat o anchetă, după ce pensionarilor li s-au cerut sume colosale pentru documentele arhivate. De aceea, la momentul de față, echipa de la Consiliul Concurenţei investighează serviciile oferite pentru cei care solicită acte în vederea recalculării pensiilor

Foarte mulți români sunt vizați

„Toate adeverințele, care o mare parte din ele sunt deja la dosarele de pensii ale pensionarilor aflați în plată, colegii mei au termen șase luni de zile să facă cea de a doua recalculare și lucrul acesta se va întâmpla începând cu 1 septembrie până în luna februarie 2025”, a mai subiniat Daniel Baciu.

În acest sens, veniturile a peste 3.500.000 de pensionari vor fi majorate de la data de 1 septembrie a acestui an. Ceea ce înseamnă că restul de peste un milion de pensionari vor rămâne cu pensia în plată din prezent. Însă doar până la 1 ianuarie 2025, atunci când toate pensiile se vor indexa cu rata inflaţiei, scrie mediaflix.ro.