Infofinanciar > Lumea la zi > Video! A fost lansat videoclipul piesei care a câștigat Eurovision. Acesta este realizat chiar pe frontul de luptă
Lumea la zi

Video! A fost lansat videoclipul piesei care a câștigat Eurovision. Acesta este realizat chiar pe frontul de luptă

Video! A fost lansat videoclipul piesei care a câștigat Eurovision. Acesta este realizat chiar pe frontul de luptă
sursa fanatik.ro

​Războiul din Ucraina, idee de videoclip pentru o piesă muzicală. Imagini cutremurătoare surprind momentul actual de pe frontul de luptă. Trupa Kalush Orchestra din Ucraina, care a câștigat Eurovision 2022, publică videoclipul piesei „Stefania”, cadrele sunt unele emoționante, realizate chiar printre ruinele clădirilor distruse de bombardamentele rușilor.

Mesajul președintelui, Volodimir Zelenski, după ce trupa Kalush Orchestra a câștigat Eurovision: „Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa. Anul viitor, Ucraina va găzdui Eurovision, pentru a treia oară în istoria sa și cred că nu ultimul. Vom face tot posibilul ca într-o zi să găzduim participanții și oaspeții Eurovision în Mariupol ucrainean. Liber, liniștit, reconstruit! Mulțumim pentru victorie Orchestrei Kalush și tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că coarda noastră victorioasă în lupta cu inamicul nu este departe 

Trupă formată din tineri care luptă pe front

Acestă trupă este formată din șase oameni, membrii grupului având vârsta de recrutare în război, au beneficiat de o dispensă provizorie emisă de guvernul de la Kiev. Însă vor trebui să se întoarcă acasă pentru a apuca armele de îndată ce competiția se va termina.

Piesa „Stefania”, o cobinație înre hip-hop și muzica tradițională, pe versuri scrise înainte de război. Însă, rezonează în totalitate cu evenimentele actuale („Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”). Reprezentanții Ucrainei au făcut un apel, de pe scena din Torino a concursului Eurovision 2022, pentru salvarea soldaților de la oțelăria Azovstal din Mariupol.

Ucraina a câstigat concursul cu ajutorul publicului

Votul publicului  a răsturnat ierarhia stabilită de juriile de specialitate, care au oferit 192 de puncte. Însă, Ucraina a primit, în cele din urmă, titlul cel mare cu 631 de puncte, câștigând concursul. 

Comentatorul Ucrainei, Timur Miroșnicenko, a izbucnit în plâns, în direct, în momentul în care a fost anunțată Ucraina câștigătoare a concursului.  „Am câștigat pe frontul muzicii, vom câștiga și pe cel de luptă. Forțele Armate ale Ucrainei – această victorie este pentru voi, pentru fiecare care astăzi apără Ucraina”, a spus acesta.