Infofinanciar > Lumea la zi > A doua prăbușire a unui imperiu? Peste jumătate dintre britanici se gândesc să părăsească Marea Britanie
Lumea la zi

A doua prăbușire a unui imperiu? Peste jumătate dintre britanici se gândesc să părăsească Marea Britanie

Brexit
Foto: facebook.com

Mai mult de jumătate dintre britanici (52%) au luat în considerare posibilitatea de a părăsi Marea Britanie pentru oportunităţi de muncă mai bune în străinătate.

Este concluzia unui nou studiu realizat de compania Prograd, specializată în analiza Gen Z.

Acest sentiment a fost deosebit de puternic în cazul celor care lucrează în sănătate (54%), educaţie (52%), avocatură (69%). Dar și în servicii financiare (62%).

Atunci când au fost analizate motivele care stau la baza dorinţei de a se muta în străinătate, 41% dintre britanici au spus că traiul este prea scump.

Alţi 41% au spus că nu-şi pot permite o casă în Regatul Unit şi că vor să se stabilească în altă parte.

În plus, 37% sunt descurajaţi de impactul economiei asupra potenţialului lor de economisire. 29% consideră că ar putea câştiga mai mult în străinătate.

De asemenea, rezultatele au arătat că două din cinci persoane (aproape 40%) consideră că Regatul Unit nu este un loc atractiv pentru tineri.

Întrebaţi care cred că este cel mai mare obstacol financiar, 83% dintre ei au răspuns că este costul vieţii, 64% . Alți 58% au numit salariile mici şi 41% – impozitele ridicate.

Canada s-a dovedit a fi cea mai atractivă destinaţie pentru britanici (13%), urmată îndeaproape de Emiratele Arabe Unite (12%). Apoi vin Spania (12%) şi America (8%).

Sondajulevidenţiază impactul politicilor guvernamentale recente, care au dus la cele mai ridicate niveluri de impozitare din 1948 încoace.