Infofinanciar > Lumea la zi > A apărut mișcarea Satan Live Matters! Ce pregătesc în Statele Unite
Lumea la zi

A apărut mișcarea Satan Live Matters! Ce pregătesc în Statele Unite

Satan foto dreamstime.com
Sursa foto: dreamstime.com

Un grup satanist a făcut o cerere prin care își exprimă dorința de a avea un steag ridicat exact ca cel al Ucrainei sau cel LGBT pe primăria Boston pentru a marca Săptămâna Aprecierii Satanice care are loc între zilele 23 și 29 iulie. 

Satanismul modern este o filozofie bazată pe Biblia Satanică și pe Biserica lui Satan, fondată de Anton Szandor LaVey. În această filozofie, Satan devine un simbol pozitiv, arhetip al sinelui și al egoului. Deși este asociată în cultura populară cu ritualuri ce au în prim plan violența și cruzimea, filozofia Bisericii Satanice are la bază individualismul fundamental, bazat pe conceptul nietzschean că individul este singurul responsabil pentru viața sa și că trebuie să se ridice peste perceputa conformitate a maselor pentru a găsi o cale în viață. În acest sens, satanismul fiind influențat de libertarianism, LaVey declară că „sataniștii sunt născuți nu făcuți… au o boală numită independență”. De asemenea, sataniștii se opun religiilor care plasează oamenii într-un raport de subordonare față de zei (iudaismul, creștinismul, islamul etc.), conform Wikipedia 

Cererea depusă online nu conține detalii despre aspectul drapelului

Cererea depusă online la departamentul de management al oraşului nu oferă detalii despre cum va arăta steagul sau despre ce presupune evenimentul de o săptămână. Grupul aduce la cunoştinţă că SUA sprijină libertatea religioasă la nivel naţional. Un proces federal recent susţine că tradiţionala rugăciune de deschidere a consiliului oraşului Boston la întâlnirile publice este discriminatorie şi neconstituţională, transmite The Guardian

 Michelle Wu, primarul din Boston, a refuzat să comenteze cererea grupului, dar a declarat că revizuieşte decizia curţii supreme şi evaluează şi programul de ridicare a drapelului. Curtea Supremă a decis luni că Boston l-a discriminat pe activistul Harold Shurtleff din cauza punctului său de vedere religios, chiar dacă a aprobat în mod obişnuit  cereri de arborare a altor drapele ce au stârnit controverse. În 2017, Shurtleff şi grupul său au vrut să arboreze un drapel alb cu o cruce roşie pe un fundal albastru, numit steagul creştin, pentru a marca Ziua Constituţiei pe 17 septembrie.

În ultima vreme, primăria din Boston a arborat drapelul LGBTQIA+ cu ocazia festivalului GAY PRIDE, iar în Boston City Hall Plaza a fost arborat drapelul Ucrainei.  În 2019 pentru a-i aniversa independenţa, dar a refuzat în 2017 să arboreze un drapel creştin la cererea unui activist conservator cu ocazia zilei recunoştinţei.