Infofinanciar > Info > Până la 815 milioane de euro pentru energie regenerabilă. Banii sunt nerambursabili
Info

Până la 815 milioane de euro pentru energie regenerabilă. Banii sunt nerambursabili

Numărul prosumatorilor trece de 110.000
Sursa foto: Arhiva companiei

Sebastian Burduja a anunțat că Ministerul Energiei va lansa în martie două noi apeluri în valoare de 815 milioane de euro. Bani provin din Fondul pentru Modernizare și sunt detinați pentru proiecte de producere de energie regenerabilă.

„În luna martie, vom lansa două apeluri, cu un sprijin de peste 800 de milioane de euro: Sprijin pentru producție și autoconsum din producția de energie solară, eoliană și hidro. Toate aceste investiții înseamnă locuri de muncă și competitivitate pentru mediul privat românesc. Dar și facturi mai mici la energie pentru toți românii, pe termen lung. Vom continua acest efort în ritm susținut, pentru că mi-am asumat de începutul mandatului accelerarea tuturor programelor de investiții și transformarea României într-un hub energetic pentru întreaga regiune‟, a transmis ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Bugetul total alocat celor două apeluri de proiecte este de 815.000.000 euro. Sprijinul financiar fiind acordat sub formă de grant, în limita valorii ajutorului de stat de 20 milioane euro per beneficiar. Ajutorul de stat vizează capacitățile noi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile. Acesta este acordat investițiilor destinate producției de energie regenerabilă din surse de eoliene, solare sau hidro. Unul din apeluri adresează producția de energie regenerabilă pentru autoconsum, de minim 70% din cantitatea produsă, conform psnews.