Infofinanciar > Info > 80% din gospodăriile din ţară erau conectate la sfârşitul anului trecut la internet prin cablu
Info

80% din gospodăriile din ţară erau conectate la sfârşitul anului trecut la internet prin cablu

DIGI RCS RDS face angajări! Oportunitate de dezvoltare pentru tinerii IT-iști
Foto: facebook

80% din gospodăriile din ţară erau conectate la sfârşitul anului trecut la internet prin cablu. Așa spune Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. A crescut şi numărul de conexiuni mobile de mare viteză.

Proporţia este mai mare la oraş, 86%, faţă de 72 de procente în sate şi comune. Însă ritmul de creştere a numărului de conexiuni la internet fix din mediul rural îl depăşeşte pe cel din urban.

În privinţa internetului mobil, numărul total de conexiuni active a înregistrat o uşoară creştere anul trecut. Până la 21,5 milioane, dintre care 17 milioane au utilizat 4G sau 5G. De altfel, conexiunile care au utilizat 5G s-au triplat de la un an la altul. Și au depăşit pragul de două milioane, potrivit ANCOM.

În 2023, mai arată datele, veniturile din sectorul telecomunicaţiilor s-au menţinut ca şi în 2022 la 3,4 miliarde de euro. Din care internetul fix şi mobil au generat 37% din total, telefonia mobilă – 29 de procente, retransmisia programelor TV – 15%, iar telefonia fixă 9 procente.