Infofinanciar > Esential > Infofinanciar întreabă bucureștenii: În ce țară s-a născut Albert Einstein?
Esential

Infofinanciar întreabă bucureștenii: În ce țară s-a născut Albert Einstein?

Einstein sursa foto press.princeton
sursa foto press.princeton

La data de 14 martie 1879 se năștea Albert Einstein. Au trecut 144 de ani de când s-a născut excepționalul fizician, cel care se află la originea uneia dintre cele mai mari descoperiri științifice din istorie, teoria relativității. Câți dintre români știu în ce țară s-a născut genialul savant?

Astăzi putem sărbătorii una dintre cele mai mari realizări a minții umane în privința Universului, teoria relativității. Albert Einstein a fost unul dintre cei mai mari și mai influenți fizicieni din toate timpurile. Einstein a adus, de asemenea, contribuții importante la dezvoltarea teoriei mecanicii cuantice. Relativitatea și mecanica cuantică sunt cei doi piloni ai fizicii moderne. Formula sa de echivalență masă-energie E = mc2, care rezultă din teoria relativității, a fost numită „cea mai faimoasă ecuație din lume”. Opera sa este, de asemenea, cunoscută pentru influența sa asupra filosofiei științei. De asemenea, a primit Premiul Nobel pentru Fizică în 1921 „pentru serviciile sale de fizică teoretică și, în special, pentru descoperirea legii efectului fotoelectric”, un pas esențial în dezvoltarea teoriei cuantice. 

Einstein, sinonim cu geniu

Realizările sale intelectuale și originalitatea au făcut ca „Einstein” să devină sinonim cu „geniu”. Cu toate acestea, am fost curioasă să aflu câți dintre români știu un lucru esențial despre savant, în ce țară s-a născut. Așa că, am ieșit așară și am aflat.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Infofinanciar (@infofinanciar.ro)

Albert Einstein s-a născut la Ulm, în Regatul Württemberg în Imperiul German, la 14 martie 1879, într-o familie de evrei laici ashkenazi. Părinții săi au fost Hermann Einstein, un vânzător și inginer, și Pauline Koch. În 1880, familia s-a mutat la München, unde tatăl lui Einstein și unchiul său Jakob au fondat Elektrotechnische Fabrik J. Einstein & Cie, o companie care producea echipamente electrice bazate pe curent continuu. 

Albert a urmat o școală elementară catolică în München, de la vârsta de cinci ani, timp de trei ani. La vârsta de opt ani, a fost transferat la Gimnaziul Luitpold (acum cunoscut sub numele de Gimnaziul Albert-Einstein), unde a primit studii școlare primare și secundare avansate până când a părăsit Imperiul German șapte ani mai târziu.