Infofinanciar > Info > Poți primi 1.000 de lei lunar! Află cine sunt beneficiarii acestui bonus
Info

Poți primi 1.000 de lei lunar! Află cine sunt beneficiarii acestui bonus

Categoria de pensionari care se va bucura de creșteri după recalculare
sursa foto arhiva

Românii pot avea parte de multe beneficii în acest an. Anumite persoane se vor bucura de suma de 1.000 de lei pe lună. Această sumă este destinată elevilor români. Mai exact, aceștia pot primi o bursă pentru rezultatele excepționale obținute. În acest sens, există mai multe criterii de selecție care trebuie respectate.

Elevii români vor putea beneficia de o nouă bursă în anul școlar 2024-2025. Acest bonus are valoarea de 1.000 de lei și va fi oferită lunar de către Academia Română. Dar, pentru a beneficia de acești bani, există anumite condiții. Elevii eligibili își vor putea depune dosarul până la finalul lunii aprilie.

Bonus de 1.000 de lei lunar

Anumiți elevi pot beneficia de o bursă de 1.000 de lei lunar. Banii sunt oferiți de Academia Română, iar cei interesați se pot înscrie până la finalul lunii viitoare. Potrivit informațiilor transmise către inspectorate școlare, de această bursă vor beneficia doar 10 elevi. Este vorba de cei care au rezultate deosebite la învățătură.

Prin acordarea acestei burse, Academia Română dorește să susțină elevii excelenți, care au reușit să obțină rezultate de invidiat. Totul în scopul de a le oferi un sprijin financiar pentru continuarea studiilor și menținerea nivelului de excelență.

Academia Română susține excelența

Acordarea acestei noi burse pentru elevii cu rezultate excelente face parte din cadrul unui nou program. „Academia Română în dialog cu tinerii” are în vedere susținerea elevilor cu capacități cognitive deosebite.

„Academia Română lansează cel de-al treilea apel de acordare a burselor pentru elevii performanți cu rezultate școlare excepționale, care trăiesc în medii defavorizate. Acordarea de burse pentru elevii studioși face parte din Programul intitulat <Academia Română în dialog cu tinerii>, care vizează susținerea elevilor talentați, cu potențial cognitiv deosebit” se arată în cadrul documentului transmis către inspectoratele școlare.

Condiții de acordare a sprijinului

10 elevi vor beneficia de burse în valoare de 1.000 de lei în anul școlar 2024-2025. Așadar, elevii norocoși vor fi aleși în funcție de anumite criterii. Se vor lua în considerare rezultatele în cadrul concursurilor și olimpiadelor școlare la nivel județean, național sau internațional. De asemenea, beneficiarii trebuie să aibă note excelente la școală. Astfel, media anuală să fie de cel puțin 9,50. În plus, pentru a beneficia de sprijin, venitul per membru de familie trebuie să fie sub nivelul mediu național.

Acest tip de bursă de excelență este dedicată elevilor înscriși în clasa IX-XII. În cazuri excepționale, sprijinul financiar poate fi acordat și elevilor de clasa a VIII a .

Depunerea dosarelor

Elevii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate trebuie să-și depună dosarul până la data de 30 aprilie 2024. Dosarele pot fi trimise atât electronic prin email, cât și fizic prin poștă. Așadar, dosarul pentru aplicarea în cadrul programului trebuie să conțină o scurtă scrisoare de motivație a elevului.

De asemenea, elevul trebuie să atașeze la dosar copii după diplomele obținute în cadrul concursurilor sau olimpiadelor școlare. În plus, este nevoie de o declarație pe proprie răspundere din partea susținătorului legal. În scopul de a atesta situația materială a familiei. Unitățile școlare trebuie să emită un document din care să reiasă situația școlară din ultimii doi ani. Acest act va fi atașat la dosar, conform România TV .