Infofinanciar > Info > Zilele libere ale românilor din acest an. Când vor sta acasă
Info

Zilele libere ale românilor din acest an. Când vor sta acasă

zile libere (sursă foto: hotnews.ro)
Sursa foto Arhiva companiei

Cu toate că vara abia s-a încheiat, sunt unii români care abia așteaptă perioada Crăciunului și a Anului Nou. În această perioadă, aceștia se vor bucura de câteva zile libere.

În acest an, românii sunt norocoși. Atât de Crăciun, cât și de Revelion, aceștia vor avea parte de două weekend-uri prelungite. Acest lucru înseamnă mai mult zile libere de relaxare.

Zile libere pentru români

Este deja știut faptul că Nașterea Domnului sau Crăciunul este o sărbătoare legală. Astfel, atât angajații de la stat, cât și cei de la privat se vor bucura de zile libere. Trebuie menționat faptul că aceasta sărbătoare variază dacă privim asupra zilei săptămânii în care se sărbătorește.

Anul acesta, Crăciunul va fi sărbătorit luni, 25 decembrie. Astfel, românii vor avea libere zilele de luni și marți, 26 septembrie. Acestea sunt unite cu weekend-ul.

Și de Revelion situația este asemănătoare. Anul acest, Anul Nou pică în noaptea dintre duminică și luni. Astfel, românii vor avea libere zilele de luni și marți. De asemenea, și în acest caz va fi o prelungire a weekend-ului.  Pentru sărbătorile de iarnă, românii vor avea parte de opt zile libere, având în vedere și zilele de weekend, conform romaniatv.net.

De asemenea, cei care doresc să stea mai multe zile acasă în sânul familiei, ei au această variantă. Între cele două sărbători sunt trei zile de muncă. Astfel, cei acre vor să aibă o vacanță de 11 zile, își pot lua libere cele trei zile dintre sărbători.

Câte zile vor sta acasă românii în 2024

Situația zilelor libere pentru anul 2024 se prezintă destul de bine.  Conform precizărilor anterioare, românii au libere zilele de 1 și 2 ianuarie 2024. După aceste zile, vor trece doar 4 zile, pentru că românii vor sta acasă și pe 6 și 7 ianuarie. Atunci se sărbătorește Boboteaza și Soborul Sfântului Ioan Botezătorul.

În luna ianuarie, românii mai au liberă o singură zi și anume 24 ianuarie, care pică într-o miercuri. Atunci se sărbătorește Ziua Unirii Principatelor Române.  Apoi vor urma trei luni fără libere legale. Prima sărbătoare va fi pe 1 mai, miercuri, Atunci este sărbătorită Ziua Muncii. Ziua de 3 este liberă de asemenea. Atunci este sărbătorită Vinerea Mare. Pe parcursul zilelor de 5 și 6 mai se sărbătorește Paștele

Pe data de 1 iunie este altă sărbătoare legală, mai exact Ziua Copilului. Anul acesta, sărbătoarea pică sâmbăta.  Românii vor fi libere și pe 23 și 24 iunie. La aceste date sunt sărbătorite Rusaliile.  În iulie nu este nicio sărbătoare legală. Totuși, românii vor beneficia de 15 august, care pică joi. Atunci, este sărbătorită Adormirea Maicii Domnului.

După această sărbătoare urmează două luni de muncă. În septembrie și octombrie nu este nicio sărbătoare legală de care românii pot beneficia. Pe 30 noiembrie și 1 decembrie, românii sunt liberi. Atunci este sărbătorit Sfântul Andrei, respectiv Ziua Națională a României.

Anul următor Crăciunul va pica miercuri și joi, pe 25, respectiv 26 decembrie.