Infofinanciar > Info > Zile călduroase în luna februarie. Anunțul făcut de meteorlogi
Info

Zile călduroase în luna februarie. Anunțul făcut de meteorlogi

vară temperaturi ridicate (sursă foto: romaniatv.net)
Sursa foto: arhiva companiei

Pe perioada zilelor următoare românii vor avea parte de o vreme răcoroasă. Însă, mai apoi vine primăvara. De asemenea, în luna februarie a acestui an s-ar putea consemna un nou record de căldură.

„Traversăm o perioadă mai caldă decât în mod obișnuit. Chiar dacă în continuare, mai ales în zonele centrale, nordice ale țării, maximele nu vor depăși 6-8 grade Celsius”, a transmis Elena Mateescu, directorul ANM.

Vreme mai caldă

„În partea de sud-vest, vest, sud și sud-est a țării rămânem în continuare pe un front de vreme caldă, deoarece valorile de temperaturi se vor situa mai ales în prima parte a săptămânii care va debuta între 12 până la 13-14 grade.

De la mijlocul săptămânii, mai precis de joi, vom consemna temperaturi în creștere de la o zi la alta și este posibil ca sfârșitul de săptămână viitor să aducă chiar valori de 17-18 grade, posibil sâmbătă și duminică 19-20 de grade Celsius, local în partea de sud și sud-est a țării, așa cum arată informațiile la acest moment”, a mai adăugat aceasta.

Precipitații în România

„Până atunci însă, vorbim și de ploi locale, mai ales în partea de vest, centru-nord a țării, cu valori ale cantităților de precipitații cuprinse între 10-15 l/metru pătrat, iar la munte vorbim de posibilitatea să mai consemnăm la altitudini mai mari de 1.500 m precipitații mixte, adică lapovițe și ninsori.

În contextul în care întreaga lună februarie a fost caracterizată de valori de temperaturi cu mult peste ceea ce ar fi normal pentru o lună februarie în țara noastră, la acest moment putem aprecia că înregistrăm o abatere termică pozitivă record 6,7 grade față de normalul termic al unei luni februarie în țara noastră.

În condițiile în care, așa cum arată și cum am menționat datele până la sfârșitul ultimei luni din iarna 2023-2024, este posibil ca luna februarie din acest an să înregistreze un nou record, ca fiind printre cele mai călduroase luni februarie din istoria măsurătorilor meteorologice în țara noastră, ținând cont că în 2016, februarie a avut o abatere termică pozitivă de 5,7 grade Celsius”, sunt declarațiile făcute de Elena Mateescu, directorul ANM, conform antena3.ro

Vremea luni, 19 februarie

După cum arată prognoza meteo pentru ziua de luni, 19 februarie, în dealurile Olteniei va ploua slab, izolat. Acest lucru s-ar putea întâmpla și în nord-vestul Munteniei. De asemenea, pe parcursul nopții ar putea ploua Maramureș, pe arii restrânse în Crișana și izolat în Banat, Transilvania și nordul Moldovei.

Cele mai mari temperaturi vor fi mai mici decât cele care s-au înregistrat anterior. Cu toate acestea, valorile vor fi mai mari peste cele normale din această perioadă. Mai exact, maximele se vor situa între 4 și 12 grade. Minimele vor fi cuprinse între -5 și 5 grade, informează a1.ro