Infofinanciar > Lumea la zi > Zi de doliu la Odesa
Lumea la zi

Zi de doliu la Odesa

atacuri în Kiev; sursă foto: zdg.md
Foto: Facebook.com

Este zi de doliu la Odesa, unde bilanțul atacului rusesc asupra unui bloc de locuințe a ajuns la 10 morți. Inclusiv trei copii.

Volodimir Zelenski a lansat din nou apeluri la sancționarea internațională a Rusiei. El a cerut Occidentului livrarea rapidă, în special, de sisteme de apărare antiaeriană.

Numai ieri, pe frontul de est, generalul ucrainean Oleksandr Tarnavski a declarat că grupul strategic militar pe care îl conduce sub numele de „Tavria” a reușit să neutralizeze aproximativ 400 de soldați ruși.

Astăzi, președintele Zelenski a făcut din nou apel la statele lumii să sancționeze Rusia prin toate modalitățile posibile. Zelenski a postat pe paginile de social media fotografii cu blocul distrus din Odesa. El a declarat că tinerii și copiii au devenit țintele agresiunii ruse în Ucraina.

Imaginile cu locul tragediei din orașul-port de la Marea Neagră fac înconjurul internetului.

Și la această oră sunt zeci de pompieri care încearcă să găsească supraviețuitori printre ruine. Și ministrul de externe turc, Hakan Fidan, a spus că războiul început de ruși și-a atins potențialul maxim militar. Așa că Federația Rusă ar trebui să recurgă la dialog și să înceteze focul.

Declarația a fost făcută la Forumul Diplomatic de la Ankara. Tot acesta a declarat că încetarea focului nu înseamnă că Ucraina va trebui să cedeze teritoriile ocupate.