Infofinanciar > Lumea la zi > Zelenski: „Un atac cu drone al Rusiei a vizat probabil o centrală nucleară”
Lumea la zi

Zelenski: „Un atac cu drone al Rusiei a vizat probabil o centrală nucleară”

zelenski la haga
Sursă foto LBCI

Volodimir Zelenski, susține că un atac cu drone efectuat miercuri de Rusia în regiunea Hmelnițki a vizat o centrala nucleară din zonă.

În atac au fost rănite 20 de persoane și s-au spart geamurile centralei. Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) spune că exploziile nu au afectat operațiunile de la centrală. De asemenea nici conexiunea sa la rețea. Curentul a fost oprit temporar la câteva dintre stațiile de monitorizare a radiațiilor, transmite Reuters.

„Este cel mai probabil ca ținta acestor drone să fi fost centrala nucleară Hmelnițki. Șocul exploziei a spart geamurile, inclusiv în incinta centralei nucleare”, a adăugat Volodimir Zelenski.

El spune că fiecare atac al Rusiei, „mai ales acelea suficient de îndrăznețe să vizeze centrale nucleare și alte locații critice, servesc ca un argument că presiunea asupra este insuficientă”.

Directorul AIEA, Rafael Grossi, a spus: „Faptul că numeroase geamuri de la locație au fost distruse ne arată cât de aproape a fost. Data viitoare s-ar putea să nu mai fim la fel de norocoși”.