Infofinanciar > Lumea la zi > Zelenski, mesaj subliminal pentru republicanii: Președintele SUA trebuie să fie „intransigent în apărarea democrației”
Lumea la zi

Zelenski, mesaj subliminal pentru republicanii: Președintele SUA trebuie să fie „intransigent în apărarea democrației”

Zelenski (sursă foto: Axios)
sursă foto: arhiva companiei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți, 9 iulie, că trebuie luate măsuri decisive înainte de alegerile prezidențiale americane din noiembrie. Asta pentru a respinge ofensiva Rusiei împotriva țării sale. Șeful de la Kiev a transmis acest mesaj folosind un discurs în marja summitului NATO

Zelenski s-a folosit de acest Summit pentru a face presiuni de a obține un sprijin mai mare în timpul unei perioade pivotale, dar tumultoase din calendarul politic al Americii. „Este timpul să ieșim din umbră, să luăm decizii ferme pentru a acționa și să nu așteptăm ca noiembrie sau alte luni să ne ia prin surpindere. Trebuie să fim puternici și intransigenți toți împreună”, a spus Zelenski.

Vorbind la Washington cu patru luni înainte de alegerile marcate de noi incertitudini în urma prestației șubrede a președintelui Joe Biden la dezbateri, el și-a îndreptat mesajul către republicani. Al căror lider, potrivnic NATO, pare să fie într-o poziție mai bună pentru a recâștiga președinția. Președintele Statelor Unite, a adăugat Zelenski, trebuie să fie „intransigent în apărarea democrației, intransigent împotriva președintelui rus Vladimir Putin și a camarilei sale”.

Zelenski s-a dovedit a fi un navigator priceput al relațiilor internaționale în apărarea țării sale devastate de război, lingușind public și uneori plângându-se zgomotos pentru a obține asistența militară de care are nevoie pentru a se apăra împotriva Rusiei, notează Fox News.