Infofinanciar > Lumea la zi > Zelenski, atac la adresa Papei Francisc. Mesajul dur transmis de liderul ucrainean 
Lumea la zi

Zelenski, atac la adresa Papei Francisc. Mesajul dur transmis de liderul ucrainean 

Zelenski a cerut liderilor europeni să negocieze aderarea la UE
sursă foto: Reuters

Papa Francisc a realizat declarații despre războiul din Ucraina. Acesta a îndemnat țară să aibă curajul de a ridica steagul alb și să înceapă negocierile cu Moscova. Volodimir Zelenski a răspuns dur la aceste afirmații.

Liderul de la Kiev a transmis un mesaj Papei Francisc. Acesta a precizat că adevărații lideri spirituali sunt în prima linie a războiului. Aceștia îi ajută cu adevărat pe ucraineni cu rugăciuni, vorbe bune și fapte. Liderul Ucrainei a explicat că cei aflați la 2.500 de kilometri distanță, nu pot media virtual conflictul. Declarațiile lui Zelenski fiind o aluzie la Vatican.

„Când răul rusesc a început acest război, la 24 februarie, toţi ucrainenii s-au ridicat pentru a se apăra: creştini, musulmani, evrei, toată lumea. Mulţumesc fiecărui capelan ucrainean care se află în armată, în forţele de apărare. Ei sunt în prima linie. Ei protejează viaţa şi umanitatea. Ei ne sprijină cu rugăciuni, vorbe şi fapte. Aceasta este ceea ce este biserica – cu oamenii. Şi nu la două mii şi jumătate de kilometri distanţă, undeva unde să medieze virtual între cineva care vrea să trăiască şi cineva care vrea să te distrugă”, a declarat Zelenski, conform Digi24 .