Infofinanciar > Info > Zeci de mii de job-uri sunt disponibile pe piața muncii din România! Se acordă salarii atractive, vouchere de vacanță și bonuri de masă
Info

Zeci de mii de job-uri sunt disponibile pe piața muncii din România! Se acordă salarii atractive, vouchere de vacanță și bonuri de masă

capital.ro serviciu 1.000 euro pe lună
FOTO:capital.ro

Companiile private din România anunță disponibilizări masive însă, situația nu este atât de tragică deoarece Guvernul a scos în piața muncii peste 90.000 de locuri iar companiile din mediul privat vin în sprijinul persoanelor care vor să muncească cu oferte salariale atractive cuprinse între 3.500 și 6.000 de lei, la care se adaugă tichete de masă, prime sau vouchere de vacanță.

Potrivit datelor oferite de Agenția Națională a Forțelor de Muncă, la nivel național sunt disponibile peste 2000 de locuri de muncă în domeniul curieratului și alte 1.300 de posturi ca agenți de pază.

Aproximativ 1.800 de locuri sunt destinate absolvenților de studii superioare, în timp ce aproape 5500 de posturi sunt dedicate persoanelor cu studii liceale sau postliceale.

Cele mai bine plătite salarii sunt în domeniul IT

Conform platformei eJobs, majoritatea firmelor din România caută în această perioadă personal pentru a acoperi deficiențele din IT, specialiști în marketingul digital, experți axați pe vânzări, consilieri turistici, specialiști în transporturi și logistică.

Roxana Drăghici, șefa de vânzări eJobs a precizat că începând cu anul 2023 au fost publicate peste 13.000 oportunități de angajare pentru candidații din sectoarele de activitate amintite.

„Potrivit celui mai recent studiu realizat la nivel global de The Network, entitate care are afiliate platforme de recrutare online din peste 130 de țări, între care Boston Consulting Group și eJobs România, acestea se numără printre cele mai căutate profiluri de angajatori. Regăsim aceleași categorii și la nivelul țării noastre”, a declarat Roxana Drăghici.

Cercetarea s-a desfășurat pe un eșantion de 90.000 de respondenți din 160 de țări în perioada august-octombrie 2022, printre care și România. Informațiile oferite de platforma Salario arată faptul că cele mai bine plătite salarii sunt în domeniul IT cu aproximativ 6000 de lei net pe lună.

Pe locul doi se află specialiștii în marketing care obțin salarii medii de 3500 de lei lunar. Specialiștii în vânzări sunt plătiți în medie cu 3100 de lei, personalul din industria ospitalității vor fi plătiți cu 3200 de lei iar cei din transporturi și logistică obțin drepturi salariale de 3500 respectiv 3300 de lei net lunar.

la sfârșitul anului 2022 reprezentanții platformelor eJobs și BestJobs au precizat faptul că și în acest an cele mai bine plătite salarii vor fi cele din domeniul IT, cu un venit lunar de aproximativ 6000 de lei.

Se observă o tendință a candidaților de-a opta pentru o carieră multidisciplinară

Ana Vișian, marketing BestJobs România a precizat faptul că „Joburile din IT sunt cel mai bine plătite și vor rămâne în top și anul viitor. Cel mai bine plătite sunt pozițiile de senior care cer atât cunoștințe tehnice dar și abilități de coordonare și management.

Câteva dintre aceste poziții sunt Data Engineer, pentru care un candidat poate câștiga 2.900 euro net lunar, Dezvoltator software, cu un salariu de 2.500 euro, Inginer DevOps sau Inginer ERP, ambele remunerate cu 2.700 euro și Business Analyst, care poate accesa un salariu mediu de 2.000 euro”.

Totodată, reprezentanții BestJobs din România au adăugat faptul că în 2023 nu vor fi schimbări majore în topul domeniilor de interes pentru candidați. De asemenea, se observă o tendință a candidaților de-a opta pentru o carieră multidisciplinară, potrivit romaniatv.net.

„Ritmul cu care apar poziții noi a crescut, iar acest lucru s-a datorat în principal evoluției tehnologice. Mai exact, automatizarea, folosirea inteligenței artificiale în tot mai multe domenii, nevoia de proceduri privind securitatea online au creat noi roluri cheie în companii, care necesită un profil flexibil al candidatului, care să dețină cunoștințe și experiență în domenii și sectoare diferite.

Această direcție facilitează și reconversia profesională, deoarece angajații care vor să schimbe domeniul de activitate au tot mai multe oportunități care implică să-și folosească abilitățile și cunoștințele profesionale deja dobândite într-un alt domeniu.  Totodată, alinierea României la normele și cerințele Uniunii Europene, privind energia regenerabilă spre exemplu, determină o creștere a cererii de specialiști. În acest sens, vedem că a crescut cererea de ingineri electricieni și tehnicieni specializați pe energie regenerabilă/ panouri fotovoltaice” a completat Ana Vișan.