Infofinanciar > Info > Zboruri anulate sau întârziate? Cum își pot recupera pasagerii banii pe biletele de avion în sezonul estival
Info

Zboruri anulate sau întârziate? Cum își pot recupera pasagerii banii pe biletele de avion în sezonul estival

avion tarom la aeroportul brasov
Sursa foto: Arhiva companiei

Protecția Consumatorilor a convocat o ședință adresată operatorilor aerieni, unde aceștia au explicat cum vor răsplăti pasagerii din sezon estival în cazul în care se anulează un zbor sau există întârzieri.

Se apropie sezonul estival, iar aeroporturile vor fi aglomerate în această perioadă a anului. La ședința inițiată de ANPC au participat principalii operatori aerieni din România, precum TAROM, Wizz Aair și HiSky.

„Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a solicitat companiilor, în cadrul întâlnirilor, măsuri și strategii pentru eliminarea problemelor întâmpinate de consumatori, în anii trecuți, din cauza unor zboruri întârziate sau anulate…” transmite ANPC.

Wizz Air a declarat că pasagerii își vor primi banii înapoi dacă au avut un zbor întârziat sau anulat. Ei trebuie să facă o cerere, unde să menționeze datele bancare pentru a-și primi suma de bani.

Compania TAROM a spus că vor oferi compensații sub formă de vouchere pentru zboruri anulate sau întârziate. Voucherele electronice vor putea fi folosite pentru achiziționarea de bilete TAROM, potrivit Adevărul.ro