Infofinanciar > Lumea la zi > X te ajută să te angajezi! Ce trebuie să faci pentru postul dorit
Lumea la zi

X te ajută să te angajezi! Ce trebuie să faci pentru postul dorit

Elon Musk X Sursă foto Siasat.com
Sursă foto: Siasat.com

Printr-o modificare a politicii de confidențialitate, X va începe să colecteze informații biometrice de la utilizatorii săi. La această categorie intrp și o simplă fotografie a feței lor. În scopul verificării, abonații la serviciul său de abonament pot alege să trimită un selfie și o fotografie de identitate. 

În plus, politica stipulează că X poate compila informații despre job și educație. 

Acest lucru ar însemna „să vă recomande potențiale locuri de muncă, pe care să le împărtășească cu potențialii angajatori atunci când aplicați pentru un loc de muncă”, spune Elon Musk. 

X și serviciile de recrutare 

Potrivit mai multor surse, X Corp a cumpărat Laskie, o firmă de recrutare de personal în domeniul tehnologiei. De când Elon Musk a achiziționat Twitter, cum se numea atunci, aceasta a fost prima preluare corporatistă. Pe 29 septembrie, noua politică de confidențialitate va intra în vigoare. 

Acesta precizează: „Este posibil să colectăm și să folosim informațiile dvs. personale, cum ar fi istoricul dvs. de angajare, istoricul educațional, preferințele în materie de angajare, competențele și abilitățile, activitatea și implicarea în căutarea unui loc de muncă și așa mai departe, pentru a vă recomanda potențiale locuri de muncă, pentru a le împărtăși cu potențialii angajatori atunci când aplicați pentru un loc de muncă, pentru a le permite angajatorilor să găsească potențiali candidați și pentru a vă arăta publicitate mai relevantă”. 

Liberty Vittert, profesor de practică a științei datelor la Universitatea Washington din St Louis, a declarat că această mișcare este în concordanță cu încercarea X de a stabili „experiențe mai bine direcționate și mai individuale pentru utilizatori” și cu platformele rivale precum LinkedIn. 

Dar ea a spus că această schimbare este una de care utilizatorii „ar trebui să se ferească cu desăvârșire”, avertizând că ar putea fi folosită în mod abuziv de către angajatori, cum ar fi folosirea tweet-urilor, retweet-urilor sau a conturilor urmărite pentru a lua decizii cu privire la un loc de muncă. 

Utilizatorii obișnuiți nu trebuie să își facă griji 

Potrivit X, colectarea de date biometrice este un termen care acoperă datele referitoare la atributele fizice ale unei persoane. Acesta se referă la cum ar fi scanarea facială sau amprenta digitală – este destinată utilizatorilor X Premium. 

Compania a declarat pentru BBC: „X va oferi opțiunea de a furniza ID-ul lor guvernamental. Acesta va fi combinat cu un selfie, pentru a adăuga un nivel de verificare. 

Datele biometrice pot fi extrase atât din ID-ul guvernamental, cât și din imaginea selfie în scopul potrivirii. Acest lucru ne va ajuta în plus să legăm un cont de o persoană reală prin procesarea ID-ului emis de guvern. Acest lucru îl va ajuta X să lupte împotriva încercărilor de uzurpare a identității și să facă platforma mai sigură”. 

De asemenea, Elon Musk a reiterat planurile X de a oferi utilizatorilor opțiunea de a efectua apeluri video și audio. El a precizat că această funcție „funcționează pe iOS, Android, Mac și PC”. De asemenea, nu va fi nevoie de un număr de telefon. „X este o agendă globală eficientă”, a susținut el. Cu toate acestea, nu a fost indicată o dată la care noua funcție de apelare va fi disponibilă. 

Musk are intenția de a transforma X într-o „aplicație pentru orice”. Astfel, fiind un ghișeu unic pentru diverse servicii. Iar ca parte a acestei ambiții, este posibil ca adăugarea de funcții suplimentare și actualizările suplimentare ale politicii de confidențialitate.