Infofinanciar > Info > Bugetul Capitalei este de peste 6 miliarde de lei. Ce o să facă Nicușor Dan cu banii
Info

Bugetul Capitalei este de peste 6 miliarde de lei. Ce o să facă Nicușor Dan cu banii

Nicușor Dan București (sursă foto: PSNews))
Sursă foto: psnews.ro

Primăria Capitalei se confruntă cu o nevoie semnificativă de investiții. Bugetul pentru anul curent este mai mic decât cel din 2023.

Din totalul de peste șase miliarde de lei disponibili, un miliard este alocat pentru subvenții în domeniile căldurii și transportului.

Proiectele majore nu sunt abandonate. Se va continua lucrul la rețeaua de termoficare și modernizarea liniei de tramvai.

Primăria intenționează să înlocuiască 70 de kilometri de conducte vechi. Urmând ca 20 de minicentrale să fie instalate în capetele sistemului de termoficare pentru a aborda problemele din timpul iernii.

,,Începem reabilitarea celor 50 de km linie de tramvai, avem bani puși în buget pentru asta. Avem în buget resurse financiare pentru extinderea liniei de tramvai, având în vedere studiile de fezabilitate programate să se încheie în acest an.

Proiecte precum Piața Unirii, inelul median, extinderea de la Băneasa și cea de pe București-Târgoviște sunt incluse în planurile noastre”, spune Nicușor Dan, conform stirileprotv.ro.