Infofinanciar > Info > Vremea se răcește în perioada următoare! ANM a emis cod galben de viscol și ninsori
Info

Vremea se răcește în perioada următoare! ANM a emis cod galben de viscol și ninsori

digi4.ro
FOTO:digi4.ro

O mare parte din continentul european este străbătut de un val de aer rece. România nu  face excepție. În acest sens,  ANM a emis un cod galben de ninsori. Avertizarea meteorologică va intra în vigoare începând cu ora 18:00 până la ora 8:00, zonele vizate sunt Carpații Meridionali, Munții Banatului zone în care va ninge viscolit iar vizibilitatea va scădea.

Rafalele de vânt vor ajunge până la 70-90 de kilometri pe oră. „”Într-adevăr, de la ora 18:00 din această seară până mâine dimineață la ora 8:00 atenționarea meteorologică de cod galben vizează zona Munților Banatului și Carpații Meridionali, interval și zone în care va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității.

ANM a emis cod galben de ninsori

Se va depune strat de zăpadă, iar rafalele de vânt, situate între 70-90 de kilometri pe oră vor determina spulberarea și viscolire a stratului de zăpadă”, a declarat Elena Mateescu în emisiunea Decisiv la Antena 3 CNN.

De asemenea, pentru zona de nord vest a Olteniei, în sudul Banatului este posibil să ningă moderat în prima parte a nopții, intensificările de vânt vor ajunge la 60 de kilometri pe oră, în timp ce regimul pluviometric va depăși pe alocuri 10-15 litri pe metru pătrat. „ În același timp, în prima parte a nopții este posibil să ningă moderat cantitativ și în partea de vest, nord-vest a Olteniei, dar și în sudul Banatului.

De asemenea, intensificările de vânt în aceste zone vor se vor situa la peste 55-60 de kilometri pe oră, iar cantitățile de apă vor putea depăși izolat 10-15 litri pe metru pătrat, în special în partea de sud-vest a țării”.  În perioada următoare, meteorologii estimează că temperaturile vor reveni la valorile normale și vom avea parte de o încălzire graduală până duminică.

 Temperaturile se vor răci din nou, de duminică

Valorile termice vor urca de la o zi la alta „ În următoarele zile vorbim, cel puțin până duminică de o încălzire sub aspectul vremii din punct de vedere termic. Maximele vor fi în creștere de la o zi la alta dacă mâine contăm pe valori situate între 3 până la 11 grade”.

De vineri, temperaturile vor oscila între 5-15 grade, urmând ca în prima zi de weekend valorile să ajungă și la 17 grade Celsius. Însă, sfârșitul de săptămână o nouă masa de aer rece va cuprinde toate regiunile țării, potrivit antena3.ro.

Temperaturile vor scădea în zona nordică și de centru a țării, unde minimele înregistrate vor fi de -10 grade Celsius, în timp ce, în restul țării și în zona litoralului, valorile minime vor ajunge la -2 grade Celsius. Prin urmare, vom avea minime cuprinse între -2 și -7 grade Celsius.

Pentru Crăciun și Revelion temperaturile din termometre vor crește potrivit directoratului ANM, Elena Mateescu „Nu pentru că alternanța va fi una de interes. Observăm deja 2-3 zile cu vreme mai rece, următoarele 2-3 zile cu vreme mai caldă decât în mod obișnuit, iar săptămâna 19-26 decembrie interval care cuprinde sărbătoarea Crăciunului, așa cum arată informațiile, tendința menținerii abaterilor termice pozitive, care să caracterizeze, în medie, o vreme mai caldă, rămâne la acest moment, semnalul de interes pentru acest interval”.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.