Infofinanciar > Info > Vremea se schimbă radical. Prognoza meteo pentru România
Info

Vremea se schimbă radical. Prognoza meteo pentru România

val de frig (sursă foto: capital.ro)
Sursa foto Arhiva companiei

Joi, 16 noiembrie 2023, vremea se schimbă radical. Administrația Națională de Meteorologie a transmis faptul că se vor înregistra temperaturi scăzute. De asemenea, meteorologii au spus că vor fi și fenomene meteo extreme. 

În anumite zone ale României, iarna este din ce în ce mai aproape. 

Vremea se schimbă: ninsori și lapoviță

În zona montană au fost anunțate ninsori și lapoviță. La altitudini mari, vor exista intensificări ale vântului la altitudini mari. 

„În zona de munte, la peste 1600 m altitudine, precipitaţiile vor fi sub formã de ninsoare şi lapoviţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua la munte, în special la altitudini mari, iar la viteze mai mici în zonele joase de relief din centru, est şi local din sud”, au transmis meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie.

De asemenea, în cursul zilei de joi, se așteaptă ploi în cea mai mare parte a țării. Zonele vizate sunt cele din vest, centru și nordul României. Sunt șanse extrem de mari ca în prima parte a zilei să fie și ceață în anumite zone.

„Vremea se va ameliora sub aspectul ploilor, iar regimul termic va fi caracterizat de valori comparabile cu cele din intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi temporar ploi slabe, pe arii în general restrânse, în prima parte a intervalului în vest, centru şi nord”, au declarat meteorologii.

Temperaturi scăzute, în unele zone chiar negative

La nivel național, în cursul zilei de joi, temperaturile maxime înregistrate vor fi între 7 și 16 grade Celsius, conform meteorologilor de la ANM. Trebuie menționat faptul că pe parcursul nopții, temperatura din termometre va scădea simțitor. 

Acestea pot ajunge chiar și până la -4 grade. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra ăn depresiuni. La polul opus, cele mai mari temperaturi vor fi pe litoral. Aici temperatura maximă va fi de 14 grade Celsius. De asemenea, apa mării va avea o temperatură de 14 grade. minimul ce va fi atins în această zonă este de 6 grade Celsius.

În Capitală, vremea de joi este una destul de plăcută. Aici temperaturile maxime înregistrate pe parcursul zilei se situează undeva pe la 15-16 grade Celsius. De asemenea, noaptea temperaturile vor fi ceva mai scăzute. Valorile din termometre vor arăta între 2 și 4 grade Celsius, conform news18.ro

În Cluj, vremea va fi extrem de rece. Cerul va fi înnorat. De asemenea, probabilitatea de ploi este una destul de redusă. Aici, temperatura maximă se va situa pe la 9 grade Celsius. Cea minima va fi în jurul valorii de un grad.