Infofinanciar > Info > Vremea schimbă foaia în România! Avertizare meteo ANM pentru cea mai mare parte din țară
Info

Vremea schimbă foaia în România! Avertizare meteo ANM pentru cea mai mare parte din țară

Ploi - sursa foto : zgd.md
sursa foto : zgd.md

Administrația Națională de Meteorologie a transmis recent o avertizare meteo cu privire la ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării începând de duminică de la prânz.

De asemenea, în Bucureşti temperaturile scad şi se instalează instabilitatea atmosferică, mai transmite ANM.

”Ploile, mai ales sub formă de aversă, însoţite pe alocuri de descărcări electrice vor fi în extindere dinspre sud în cea mai mare parte a ţării. În Moldova, Muntenia, Oltenia, Carpaţii Meridionali şi Orientali, local se vor acumula cantităţi de apă de 15…25 l/mp şi izolat peste 30…40 l/mp. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 45…50 km/h în sudul, centrul şi estul teritoriului, precum şi pe crestele montane”, transmit meteorologii pentru ziua de duminică, sfânta zi de Paște.

Vremea rea se menține până luni la ora 10

Conform informațiilor transmise de ANM, informarea meteorologică este valabilă pentru intervalul 16 aprilie, ora 12 – 17 aprilie, ora 10.

În cea mai mare parte a săptămânii viitoare vor fi perioade cu averse – în general moderate cantitativ – în majoritatea zonelor.

De asemenea, și vremea din București se schimbă în aceste zile.

”Valorile termice diurne vor scădea faţă de cele din ziua precedentă şi vor deveni apropiate de cele normale la mijlocul lunii aprilie; astfel temperatura maximă va fi de 16…17 grade. Cerul va avea înnorări şi vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice.

Se vor acumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp şi posibil în jurul a 20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 35…45 km/h. Minima termică va fi de 8…9 grade”, mai precizează ANM.

Prognoza meteo pentru luni, 17 aprilie

În ţară, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa ușor peste cele normale în această perioadă în regiunile intracarpatice și vor fi apropiate și local mai mici decât mediile climatologice în restul teritoriului. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și pe alocuri descărcări electrice în majoritatea zonelor țării, însă cu precădere în jumătatea de sud-vest unde izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

În zona montană, la peste 1800 m altitudine, îndeosebi noaptea, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, mai ales în vestul Carpaților Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu ușoare intensificări la munte și în regiunile sudice.

Temperaturile maxime vor fi de la 11…13 grade pe litoral până în jurul a 20 de grade local în Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei; minimele termice vor fi cuprinse între 4 și 10 grade. În orele dimineților, izolat se va forma ceață.

În Bucureşti, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala averse moderate cantitativ, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale de până la 40…45 km/h. Temperatura maximă, ușor mai scăzută decât în mod obișnuit la această dată, se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.