Infofinanciar > Info > Cum va fi vremea în decembrie? Vin ninsorile de Sărbători?
Info

Cum va fi vremea în decembrie? Vin ninsorile de Sărbători?

vremea crăciun sărbători (sursă foto: dreamstime)
sursă foto: dreamstime

S-a intrat și în luna decembrie, ultima din acest an. Este perioada sărbătorilor de iarnă, iar Crăciunul și Anul Nou se apropie. Românii sunt foarte interesați în această privință și cum va fi vremea zilele următoare. În ultimii ani, nu era o obișnuință să ningă în apropierea zilei de 25 decembrie, mai ales în orașele de la zonele de câmpie.

De aceea, mulți au ales să-și petreacă sărbătorile la munte, unde administratorii din stațiuni au pregătit de fiecare dată tunurile cu zăpadă artificială. Anul acesta, situația s-ar putea schimba. Meteorologii anunță de data aceasta unele modificări în prognoză față de anii anteriori.

Cum va fi vremea în decembrie?

Astfel, potrivit informațiilor din partea meteorologilor, există șanse ca în luna decembrie a anului 2023 să se înregistreze precipitații sub formă de ninsori și în orașele de la câmpie. Mai ales în cea de-a doua jumătate a lunii se vor raporta cantități semnificative de precipitații. Iar nu de puține ori, acestea vor fi exprimate prin ninsoare.

În acest fel, șansele ca mai mulți români să se bucure de ninsoare în timpul Crăciunului sunt destul de mari acum. Însă, pe de cealaltă parte, meteorologii menționează că nici fenomenul El Nino nu trebuie ignorat. Este vorba despre un fenomen meteorologic ce și-a făcut deja prezența la noi în țară. Și șansele ca acesta să apară din nou nu sunt de ignorat.

Asta pentru că acest fenomen poate da iluzia unei zile în care va ninge, însă realitatea va fi cu totul alta. Norii vor aduce doar o ploaie înghețată ce va crea mai multe probleme decât bucurie.

Vin ninsorile de Sărbători?

Momentan, specialiștii în meteorologie spun că șansele cele mai mari ca ninsoarea să apară în această iarnă sunt pentru zonele de Nord din România. Dar și în regiunile de la munte, dar asta era deja un fenomen obișnuit. Până pe 17 decembrie, astfel, există condiții de ninsori consistente mai ales în zonele montane.

Este vorba despre cantități de precipitații cuprinse între 15 – 20 de milimetri. Prin unele locuri, poate, chiar, 25 de milimetri. Dar chiar și prin nordul și centrul Moldovei, zonele Subcarpatice, depresiunile Transilvaniei, se vor raportaastfel de fenomene meteo.

Mai departe, potrivit prognozei, cel mai promițător interval pentru ninsori pare ar fi 18 – 24 decembrie. Interval, când inclusiv sudul țării pare că va avea parte de ceva ninsori care pot acumula și 10 – 15 mm, scrie spotmedia.ro.