Infofinanciar > Info > Vremea se anunță caniculară și în zilele următoare. Vor fi și perioade cu vijelii și grindină
Info

Vremea se anunță caniculară și în zilele următoare. Vor fi și perioade cu vijelii și grindină

Prognoza meteo pentru data de 2 aprilie. Temperaturile o să scadă
Sursa foto: Arhiva companiei

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru zilele ce vor urma. România se va confrunta în continuare cu un val puternic de caniculă, dar și cu ploi.

Potrivit meteorologilor ANM, în această noapte vremea va fi instabilă. Sunt așteptate ploi torențiale în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea sudică a Moldovei. În aceste zone vor fi perioade cu descărcări electrice, vijelii și grindină. Vântul va sufla cu putere, cu rafale de până la 70 km/h. Se vor acumula cantități de apă ce pot depăși 20…30 l/mp. Izolat pot depăși chiar și 40 l/mp. În restul țării sunt așteptate astfel de fenomene, însă cu intensități reduse. Minimele acestei seri se vor situa între 11 și 21 de grade Celsius.

Vremea în București, în această seară

Cerul va fi în general înnorat. La începutul serii pot apărea averse cu descărcări electrice. Vântul va sufla cu putere pe o perioadă scurtă de timp.

Temperatura minimă în Capitală se va situa în jurul valorii de 19 grade Celsius.

Vremea în țară, vineri

Ziua de vineri va avea parte de o vreme mai rece față de ziua precedentă, în special în sud și în sud-est. Pe parcursul zilei, temperaturile vor fi apropiate de normalul acestei perioade, la nivelul întregii țări. În Muntenia, Dobrogea, în jumătatea sudică a Moldovei, în Carpații Orientali și local în Carpații Meridionali se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică. Vor apărea înnorările, aversele cu descărcări electrice. Vântul va sufla cu putere și sunt posibile căderi de grindină. Cantitățile de apă acumulate pot depăși 15…20 l/mp. Izolat pot fi cantități de apă de 30…40 ș/mp.

În restul țării vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate. Pot apărea ploile puternice de scurtă durată acompaniate de descărcări electrice. Pentru început aceste fenomene vor fi predominante în în nordul și nord-estul Moldovei. Spre seară, în Transilvania vântul ca sufla moderat, iar în sud-vestul Olteniei și în sudul Banatului va sufla cu putere, cu rafale de 50…55 km/h. Maximele zilei se vor situa între 21 și 27 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 19 grade.

Vremea în București, vineri

În Capitală, vremea va fi instabilă vineri, iar temperaturile vor scădea față de zilele precedente. În timpul zilei și spre noapte pot apărea înnorările cu ploi și descărcări electrice. De asemenea, vântul va sufla cu putere.

Temperatura maximă va urca până la 24 de grade, iar minima va coborî până la 15 grade seara.

Vremea în țară, sâmbătă

Sâmbătă vom avea parte de o vreme frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar spre seară pot apărea câțiva nori. Vântul va sufla slab, iar la munte, dar și în sud-estul țării pot apărea ploile pe arii restrânse.

Temperaturile vor ajunge până la 31 de grade, iar minimele se vor situa în 7 și 21 de grade.

Și în Capitală vor fi temperaturi plăcute, cu o maximă de 29 de grade Celsius. Spre seară pot apărea ploi slabe, iar vântul va sufla slab și moderat, potrivit Daily Business.ro